176 total views

De la inceputul anului curent si pana in prezent, CEZ Distributie a identificat inregistrarea a 356 incidente cauzate de nerespectarea distantei corespunzatoare fata de stalpii si instalatiile electrice.

Incidenta acestor cazuri, in care stalpii de medie tensiune si instalatiile electrice sunt afectate, este in crestere, determinand consecinte regretabile atat pentru integritatea retelei electrice de distributie a energiei electrice, cat si pentru continuitatea alimentarii cu energie a comunitatilor din preajma retelelor afectate. In ultimele 10 luni, au fost inregistrate 356 incidente, dintre care amintim distrugeri, accidente rutiere, sapaturi si accidente cauzate de conducatorii utilajelor agricole, care au rezultat in distrugerea stalpilor si instalatiilor electrice, afectand atat continuitatea in alimentarea cu energie electrica, cat si siguranta consumatorilor din zona, dupa cum urmeaza:

Judetul Arges: 61 astfel de cazuri;
Judetul Dolj: 112 astfel de cazuri;
Judetul Valcea: 35 astfel de cazuri;
Judetul Gorj: 41 astfel de cazuri;
Judetul Olt: 39 astfel de cazuri;
Judetul Teleorman: 36 astfel de cazuri;
Judetul Mehedinti: 29 astfel de cazuri;

Valoarea totala a daunelor inregistrate de CEZ Distributie in urma acestor incidente se ridica la aproximativ 991.751,57 LEI. CEZ Distributie atentioneaza: Nepastrarea distantei corespunzatoare fata de stalpii si instalatiile de energie electrica reprezinta sursa de pericol, atat in ceea ce priveste continuitatea in alimentarea cu energie electrica, provocand disconfort consumatorilor, cat si in ceea ce priveste siguranta persoanelor din zona, prezentand pericol ridicat de electrocutare. De asemenea, recomandam persoanelor care observa stalpi rupti sau inclinati sa apeleze Info Linia la numarul unic 0251 929, iar personalul specializat al CEZ Distributie va lua toate masurile pentru izolarea zonei si interzicerea accesului in zona cu pericol. Consumatorii sunt rugati sa evite apropierea de zona cu pericol si sa semnaleze acest lucru si celor din jur.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.