102 total views

Pentru că nici poliţia nu a reuşit să aibă un cuvânt de spus, 350 de consumatori pot rămâne în orice moment fără curent electric.

În data de 27.08, la ora 09:56 a fost înregistrat un deranjament în oraşul Călimăneşti. Tura operativă s-a deplasat prompt la faţa locului pentru izolarea defectului şi remedierea deranjamentului.
Accesul la instalaţiile de distribuţie a energiei electrice unde a fost identificată defecţiunea se face pe un teren privat al cărui proprietar, în ciuda insistenţelor echipei CEZ precum şi a intervenţiei reprezentanţilor poliţiei locale, a interzis efectuarea lucrărilor necesare la postul de transformare pentru remedierea în totalitate a deranjamentului.
Acest post de transformare deserveşte aproximativ 350 de consumatori casnici şi agenţi economici, iar această situaţie afectează atât continuitatea cât şi siguranţa alimentării cu energie electrică a comunităţii locale.
Ca urmare a eforturilor depuse de echipa CEZ, în momentul de faţă toate locurile de consum sunt alimentate, însă calitatea la care este distribuită energia electrică nu întruneşte toate caracteristicile normale de funcţionare. Consumatorii alimentaţi din postul de transformare PTA Jiblea Noua 1 pot fi afectaţi oricând de întreruperi în alimentarea cu energie electrică, remedierea deranjamentului fiind condiţionată de permiterea accesului la postul de trasnformare anterior menţionat.
Facem precizarea că distribuţia energiei electrice este un serviciu de utilitate publică şi este o activitate complet reglementată de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei. Conform Legii Energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123 din 10 iulie 2012 terenurile pe care se situează reţelele electrice de distribuţie existente la intrarea în vigoare a legii sunt şi rămân în proprietatea publică a statului, iar exercitarea drepturilor de uz şi servitute asupra proprietăţilor statului şi ale unităţilor administrativ-teritoriale afectate de capacităţile energetice se realizează cu titlu gratuit, pe toată durata existenţei acestora.
Departamentul Relatii Publice
CEZ Romania

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.