191 total views

Anual, pe data de 29 iunie, este aniversată Ziua Internațională a Dunării, zi ce  a fost sărbătorită pentru prima dată de ICPDR (International Commission for the Protection of the Danube River) în anul 2004, pentru a marca împlinirea a 12 ani de la semnarea Convenției privind Protecția Fluviului Dunărea.  Manifestările dedicate acestei zile se desfăsoară în toate statele dunărene, pentru a evidenția dorința acestora de a întreprinde măsuri și strategii comune pentru protejarea fluviului.

ZD

Adminstrația Bazinală de Apă Olt împreună cu Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt vor organiza cu această ocazie o excursie cu copiii Școlii Gimnaziale Găneasa, excursie ce se va desfășura pe parcursul unei zile și va include: vizită la muzeul Calmațuiului-Caracal și situl arheologic Sucidava, situat pe terasa superioară a Dunării.

De asemenea, specialiștii din cadrul S.G.A. Olt vor face o demonstrație pe malul Dunarii, unde vor preleva probe de apa și vor determina indicatori de calitate a apei ce se pot realiza la fața locului.

Pe parcursul excursiei li se vor prezenta: mesajul doamnei ministru, Cristina Pașca Palmer, mesajul domnului director general, Nicolae Bărbieru A.N. “Apelor Romane” și informații despre importanța protejării resurselor de apă, astfel vom organiza un concurs „Cine știe, câștigă!”, copiii fiind recompensați cu dulciuri, cărți și diplome  oferite de ABA Olt , apă și  suc oferite de sponsorul Coca-Cola HBC România.

Numărul participanților la acest eveniment va fi în jur de 100 de persoane: elevii, cadrele didactice, părinţii, reprezentanţii autorităţilor locale.

Totodată Coca-Cola HBC Romania și Asociația Centrul pentru Politici Publice Ecopolis susțin și anul acesta activitățile organizate în cadrul Lunii Dunării de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Administrația Națională “Apele Române”, la nivelul celor șapte Administrații Bazinale de Apă riverane Dunării, contribuind la educarea și încurajarea cetățenilor să protejeze mediul.

          ,, Ziua Dunării reprezintă o ocazie deosebită pentru promovarea imaginii României în lume, a eforturilor dedicate conservării fluviului Dunărea şi a îmbunătăţirii calităţii apei. Acțiunile instituției noastre au scopul de a responsabiliza copiii în vederea protejării  APEI-izvorul vietii pe Pamânt”, a precizat ing. Ion Stoenescu, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Olt.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.