337 total views

Deşi, din 23 de consilieri locali nu au fost prezenţi decât 20 , punctele de pe ordinea de zi au fost dezbătute aşa cum ne-au obişnuit aceştia, adică, cu replici pro şi contra. Dacă primele şase puncte de pe ordinea de zi a şedinţei ordinare, susţinută ieri 26 noiembrie, de consilierii municipali, au trecut greu şi cu oarece discuţii în contradictoriu, următoarele până la 26 au fost aprobate în unanimitate, cu foarte mare rapiditate, şi fără nici cea mai mică discuţie.

“Raport şi proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local şi a listei de investiţii pe total surse de finanţare pentru anul 2014”, a fost cel mai dezbătut punct de pe ordinea de zi de aleşii locali. Aici, şi ca în multe alte intervenţii, un lider al opoziţiei din CL şi anume, Grig Crăciunescu şi-a susţinut punctul de vedere spunând că nu se fac lucrări, nu sunt bani pentru studii de fezabilitate şi proiectare, făcându-l pe Matei mai direct, mai indirect, fraier. “E un excedent foarte mare, fără precedent. Eu înţeleg că au fost scoase multe lucrări de la finanţare că nu e timpul bun, dar sunt multe. Nu se fac lucrări, dar nici măcar bani pentru proiectare şi studii de fezabilitate nu sunt alocaţi…când nu şti să foloseşti banii cu folos , rămâi ca fraierul cu ei în buzunar”. Pentru a întări, cât de cât, poziţia acestuia, penelistul Ioniţă îl ajută completând: “şi eu înţeleg că vine vremea rea, dar să scoţi 27 din 57 de lucrări din listă e deja prea mult.” Matei, dorind cu ardoare să-i treacă proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului, vine cu o replică spre Crăciunescu pentru a se face înţeles de către acesta, spunându-i că nu are bani pentru că nu are sursa de finanţare : “Domnule Crăciunescu, spuneţi doar aberaţii. V-am explicat în birou cum stă treaba, că nu putem da bani pentru proiectare la investiţii pentru care nu avem sursa de finanţare. Vreţi să vă vedeţi la TV, asta e problema….În final, după mai bine de x minute, proiectul a trecut cu 15 voturi pentru, 2 împotrivă şi 3 abţineri, datorită independenţilor care au votat alături de PSD.
Vineri 28 noiembrie, Consiliul Judeţean îşi va susţine la rându-i şedinţa ordinară a lunii în curs unde, independenţii vor vota alături de liberali anumite proiecte de hotărâri de pe ordinea de zi şi nu vor vota alături de PSD ca independenţii din Consiliul Local, lucru susţinut chiar de liberali.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.