115 total views

Direcţia Silvică Vâlcea, vineri, 16 noiembrie, a făcut recepţia la terminarea lucrărilor drumului forestier Harasa prelungire , drum situat în raza comunei Şirineasa, dar amplasat pe teritoriul Ocolului Silvic Băbeni din cadrul Direcţiei Silvice Vâlcea.

 

 

 

 

 

 

Lungimea drumului nou construit este de 2,15 km şi finanţat din fonduri de accesibilizare constituit la nivelul Regiei Naţionale a Pădurii – Romsilva, necesitatea drumului fiind impusă de volumul de masă lemnoasă de bună calitate (ştejar şi fag) din zonă. Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 800 mii lei cu TVA inclus şi are o garanţie de 24 luni. Lucrările la acest drum au început în vara anului 2012, finalizându-se vineri, 16 noiembrie a.c., declară Adam Jinaru, director tehnic în cadrul DS Vâlcea.

 

 

 

 

 

 

Lucrările constau în terasamente de pământ, profilarea părţii carosabile a drumului şi şanţuri de scurgere a apelor, iar sistemul rutier este din balast cu o grosime de 30 cm. Drumul a necesitat opt podeţe tubulare cu lungimea de 5 m fiecare şi adâncime 800 mm, dar şi un podeţ dalat cu o lungime de 4 m.
Jinaru, menţionează că “exploatarea masei lemnoase în lipsa drumului s-ar fi făcut cu costuri foarte mari, iar prin execuţia acestui drum va creşte preţul de valorificare al lemnului din zonă.
Constructorul lucrării este firma SC Coniz Romarg SRL Piteşti, care a obţinut această lucrare în urma unei licitaţii deschise, organizată la nivelul Regiei Naţionale. Recepţia drumului a fost făcută de către o comisie numită prin decizia directorului DS Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu, din care a făcut parte un delegat al RNP – Romsilva, ingineri din cadrul Direcţiei şi Ocolului Silvic Băbeni şi reprezentantul administraţiei locale al comunei Şirineasa. Pentru viitor se propune prelungirea drumului şi racordarea acestuia cu drumul forestier Guguianca din raza Ocolului Silvic Drăgăşani”, a mai precizat directorul tehnic al DS Vâlcea.

 

 

 

 

 

Până la finele anului 2013, DS Vâlcea, tot din fonduri de accesibilizare va mai face recepţia drumului forestier Roştea prelungire, Prislop şi Scânteia, drumuri forestiere calamitate, care se vor recepţiona joi, 21 noimebrie şi drum forestier Jarostea,cu recepţie vineri 22 noiembrie, în total 11 km.

“În acest an Direcţia Silvică Vâlcea, a avut alocate din fondul de accesibilizare 4.400 mi lei pentru construcţia drumurilor forestiere, program ce se va realiza integral până la finele anului”, a declarat directorul DS Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.