294 total views

Cea de-a doua sesiune a examenul de Bacalaureat debutează luni, 19 august, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la română. Peste 1 500 de elevi din judeţul Vâlcea s-au înscris la această sesiune.

Dintre elevii înscrişi, 1 100 sunt candidaţi care au nu au obţinut note de trecere la examenul din luna iulie. Peste 95 % dintre aceştia susţin din nou examen la matematică.  Pe probe scrise, distribuţia celor 1.512 absolvenţi de liceu care s-au înscris la această sesiune este următoarea: -896 de candidaţi susţin în data de 26 august proba scrisă la Limba şi Literatura Română; -1081 de tineri susţin în data de 28 august proba obligatorie a profilului, respectiv matematică; -855 de  candidaţi susţin vineri, 30 august, proba la alegere a profilului. 19 % din elevii care au picat în prima sesiune a examenului de Bacalaureat nu s-au mai înscris la această sesiune. Conducerea Inspectoratului Şcolar (ISJ) Vâlcea îi avertizează pe elevi să nu încerce să copieze pentru că riscă să fie daţi afară din examen. „Avem camere de supraveghere în toate centrele de examinare pentru a preveni orice tentantivă de fraudă. Elevii înscrişi vor susţine probele scrise în trei centre de examen situate în municipiul Râmnicu  Vâlcea, respectiv Colegiul Energetic, Colegiul Economic şi Liceul Tehnologic Ferdinand”.

Rezultatele se vor afişa luni, 2 septembrie, până la ora 12.00. Contestaţiile se depun în aceeaşi zi, în intervalul 12.00-16.00. Rezultatele finale se afişează joi, 5 septembrie. 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.