278 total views

Publicația Timpul de Vâlcea a făcut demersurile oficiale necesare pentru a afla mai multe despre celebra achiziție  – editare și tipărire Album de prezentare a Municipiului Râmnicu Vâlcea

Municipalitatea, ca de obicei, ne trimite să căutăm răspunsurile în loc să ne pună la dispoziție documentele solicitate, mai ales că documente cum ar fi: proces-verbal de recepție, proces-verbal de atribuire, contract, referat de necesitate, ofertă valabilă, etc, nu sunt disponibile pe portalul SEAP. Totuși ne-am conformat și, deși verificasem, am mai verificat încă o dată pe același portal documentația solicitată. Evident, nu am găsit absolut nimic!

Așadar din răspunsul oferit am înțeles că nu există referat de necesitate, caiet de sarcini, ofertă valabilă, proces-verbal de atribuire, proces-verbal de recepție, contract de prestări servicii, procedura de atribuire fiind suspect de sumară pentru o așa lucrare.

Ce a ofertat SC Vila Press SRL din moment ce nu a existat caiet de sarcini?

Achiziția trebuia să aibă la bază un caiet de sarcini în care să fie descris foarte clar cum trebuie să fie produsul final, albumul. Mai mult, era obligatoriu să fie întocmit și referatul de necesitate cu privire la investiția în acest album, referat din care noi puteam să înțelegem care este nevoia și urgența realizării acestui album.

Cum serviciile contractate au fost: editare și tipărire „Album de prezentare a Municipiului Râmnicu Vâlce” la fel de importantă era și contractarea unei firme specializate pentru realizarea fotografiilor care trebuiau predate către Vila Press SRL în vederea editării. Pentru că serviciile (vezi foto atașat) solicitate de municipalitate au fost de editare și tipărire, nu și fotografiere, concepere și creație, care însemnau “realizare”. Ori partea de fotografiere lipsește cu desăvârșire ceea ce a condus la apariția în „minunatul album” a unor poze execrabil de prost realizate, a căror calitate nu corespunde niciunui standard!

Zvonuri. Vorbește lumea-n oraș…

Tiberiu Pîrnău s-a arătat nemulțumit de faptul că Smeoreanu a primit o mare sumă de bani din valoarea contractului, dar nu a și muncit pe măsura banilor solicitați și primiți. Concret, Pîrnău a făcut toată munca de documentare, editare, tipărire, toate formalitățile și toate actele, inclusiv încasarea banilor pentru lucrare în mod oficial –  pe acte – , iar colegul a fost mai mult cu îndrumările și sfaturile. A scris câteva texte, iar la sfârșit a pretins o parte care a fost și mult mai mare decât contribuția efectivă și a trebuit și decontată „la negru – cu costuri pe măsură.

Concluzii

Tipărirea unui asemenea album costă maxim 15 lei/bucată. Documentarea, realizarea materialelor, pozelor, concepție, dtp – mai costă maxim 2000 euro ( adică încă 5 lei/bucată). Total costuri de realizare a albumului 20 lei/bucată. ATENȚIE! Un album de calitate costă 20 lei/bucată! Nu rușinea pe care a plătit-o Gutău Mircia cu 70 lei/bucată. Acest “album” era refuzat pe loc de orice client care nu își bate joc de banii lui.

Albumul este burdușit cu reclamă, ceea ce contravine flagrant cu faptul că beneficiarul, Gutău Mircia, a achitat 100% costurile realizării.

Suspectăm că, prin acest așa-zis album au fost plătite alte polițe.

Albumul o să “moară” în depozitul primăriei, lui Gutău fiindu-i rușine să se recomande cu această capodoperă și să o ofere “oaspeților noștri dragi”.

Este posibil ca totuși, într-un final, avocații statului să se autosesizeze și să înceapă verificările cu privire la respectarea legalității acestei achiziții.

Vom trăi și vom vedea!

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.