319 total views

Masă prezidiu, masă ședințe, ansamblu comodă joasă, panou stemă, panou de protecție, bibliotecă cu ușă cameră, birou, retur birou, extensie birou, biblioraft, masă 4 persoane, lambriu stâlpi, ansamblu lambriu și panou stemă, ansamblu panou perete, ansamblu lambriu perete și măști calorifer, modul drept, modul curb, modul semicerc, lambriu pereți longitudinali, lambriu pereți culisanți, panou stemă, maști calorifer, lambriu stâlp, podium masă prezidiu, podium presă, plafon, mochetă.

La propunerea președintelui Rădulescu Constantin se intenționează achiziționarea de imobile pentru dotări independente în valoare de 100.000 de euro! Cu o infatuare care îl caracterizează, deși liberalii propun un amendament, dumnealui o ia înaintea consilierilor județeni (cei supuși care oricum votează cu ochii închiși tot ce propune domnia sa) și spune: „eu nu susțin acest amendament (de parcă el decide și nu consilierii prin vot, de frică ținând să le atenționeze votul) pentru că nu este momentul să facem asta acum (explicație de 2 lei, jenant), dar vom aloca bani în continuare Spitalului Județean, așa cum am făcut și până acum”.

Consilierii județeni liberali, Gică Păsat și Victor Popescu au făcut o dezbatere pe acest subiect menționând: „noi nu suntem de acord cu alocarea întâmplător a sumei de 99.900 de mii de euro mai mult sau câțiva euro, pentru achiziție mochetă și birouri conducere CJ Vâlcea. Suntem de acord ca pe viitor clădirea să fie modernizată, dar nu agreem cheltuirea a 470.000 de mii lei pentru achiziție mochete, întâmplător chiar sub pragul a 100.000 de mii de euro cât înseamnă achizițiile directe. Noi propunem această sumă să o ducem către dotarea SJU. Acesta este amendamentul pe care colegul meu l-a propus și eu îl reiterez”. În replică, Rădulescu revenind: „eu nu susțin acest amendament al dvs pentru că e puțin, foarte puțin ceea ce propuneti dvs, noi vom aloca mult mai mulți bani Spitalului Județean”.

Da, domnule Rădulescu, foarte bine că alocați mai mulți bani către Spitalul Județean, dar asta considerați că vă dă dreptul ca din bani publici să faceți această achiziție de 100.000 de euro, acum? Ați făcut o dezbatere publică pentru acest proiect și implicit cheltuirea acestei sume? Credeți că vâlcenii sunt de acord să le cheltuiți banii astfel? Probabil gândiți că la bugetul pe care îl are județul 100.000 de euro este un mizilic. Atunci întrebăm: de ce nu ați avut bani în 2018 să plătiți chiria la Cula Greceanu? Pentru că achiziția de birouri și mochetă se face din excedent, adică bani rămași..

AICI poate fi vizualizat în integralitate proiectul, pagina afișată se regăsește la fila 20 din document

Adminsitrația CJ Vâlcea era obligată să comunice acest proiect de hotărâre și numai după respectarea dispozițiilor Legii 52/2003 și binențeles după îndeplinirea procedurilor prevăzute de Legea 215/2001 și OG 35/2002, să fie trecut pe ordinea de zi a ședinței de CJ și să intre la discuții în plen. Ați făcut așa ceva, domnule Rădulescu? A stat acest proiect în dezbatere publică? Demonstrați! Gândiți-vă mai bine dacă ați încălcat legea sau nu ori întrebați secretarul județului, că dvs după n mandate de consilier local și județean, consilier de parlamentar, deputat și președinte de comisie juridică, nu știți încă…

În opinia noastră, Rădulescu le-a impus consilierilor să accepte suma de 100.000 de euro pentru această achiziție, aceștia neavând drept de vot individual, ci unul, cum am spus, impus prin luarea cuvântului înainte „eu nu susțin acest amendament”. Cu alte cuvinte, domnilor consilieri, ai puterii, am decis eu pentru voi. O altă remarcă și care contribuie puternic, în opinia „șefului județului” pentru aprobarea sumei – „și pentru sala de ședințe, domnule Popescu”…Deci, ședințele nu se mai pot susține ori consilierii nu mai pot gândi dacă sala nu va fi mochetată, deci dacă nu văd roșu în fața ochilor.

Dar dacă în 2020 va guverna la Consiliul Județean – Partidul Ecologist Român (PER), domnule Rădulescu, v-ați gândit? Credeți că Gutău va suporta mocheta roșie? Timpul trece, mandatul se poate pierde, de mochetă se vor bucura alții și clar nu vor mai fi atâția pesediști, dar periști cât vor cuprinde.

Poate plângerea prealabilă și neprezentată consilierilor județeni în cadrul ședinței din 28 februarie, lucru care era obligatoriu, va face obiectul unui dosar la instanța de Contencios Administrativ și Fiscal și poate și alte sesizări la organele de cercetare penală și va conduce la nulitatea tuturor hotărârilor de CJ din data de 28 februarie. Pentru că dvs ați ignorat cu știință solicitarea cetățeanului pe care l-ați privat de dreptul de a participa activ în procesul de luare a deciziilor administrative prin lipsa unei dezbateri publice, afișare. La fel de vinovat se face și secretarul județului care a contrasemnat de legalitate ordinea de zi a ședinței și care se supune orbește deciziilor PSD!

Gurile rele spun că achiziția ar fi deja aranjată, denumirile de mobilier și cantitatea specificată demonstrează că un agent economic a făcut aceste măsurători și precizări și e clar ca lumina zilei că tot acesta va lua și comanda, iar prețurile, ne spun unii producători sunt umflate rău…au dreptate?

Rușine, Rădulescu Constantin! Rușine, Daniela Calianu! Rușine!

Și alte remarci ar fi de prisos! Așteptăm soluția!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.