241 total views

Toată lumea cunoaşte că pielea sănătoasă trebuie să fie înainte de orice o piele curată. Învaţă să apelezi la cateva trucuri ca să ai un ten mereu luminos şi sănătos. Iată 5 trucuri pentru un ten curat, arme sigure care să te ajute să ai mereu un look proaspăt.
1. NU PUNE MÂNA PE FAŢĂ
E greu să stai cu mâinile departe de faţă, mai ales că de multe ori nici nu-ţi dai seama cât de des îţi atingi tenul cu mâinile murdare. Poţi rezolva jumătate din problemă spălându-te cât mai des pe mâini şi, în acelaşi timp, conştientizând că îţi atingi faţa mai mult decât trebuie. Şi nu cumva să „rezolvi coşurile“ în mod agresiv. Foloseşte batoanele speciale pentru acest gen de problemă care usucă coşurile şi nu lasă urme inestetice.
2. IA-ŢI UN DEMACHIANT BUN
Tenul poate căpăta un aspect încărcat dacă uiţi să te demachiezi înainte de culcare, dar şi dimineaţa, înainte de a te machia, cu un demachiant adaptat tipului tău de ten. Altfel, efectul este de uscare excesivă. O formulă cu vitamine şi ceai este delicată cu pielea şi asigură curăţarea optimă.
3. EXFOLIAZĂ PERIODIC
Pentru ca pielea să se repare în mod natural are nevoie de un mic imbold – exfolierea săptămânală. Ia-ţi un exfoliant blând şi foloseşte-l după o baie de abur. Masează cu delicateţe, evitând zona ochilor, clăteşte cu apă rece pentru a revigora epiderma şi aplică o cremă puternic emolientă. Pentru pielea fină din jurul ochilor foloseşte neapărat gel intens hidratant. Este esenţial dacă vrei un ten curat şi sănătos.
4. MĂNÂNCĂ CE TREBUIE
Tenul se menţine elastic şi radiază de frumuseţe dacă îl hrăneşti din interior. Alege gustările sănătoase compuse din seminţe ţi nuci bogate în seleniu şi zinc. În acelaşi timp, evită alimentele nepotrivite, care dau tenului un aspect îmbâcsit: snacksuri, fast-food, carne roşie în exces, margarină, conserve. Zincul este esenţial pentru sănătea pielii tale şi unul din secretele unui ten curat.
5. DORMI  SUFICIENT
Ţine minte că nici o loţiune sau tratament cosmetic nu dau roade dacă nu completezi cu odihnă. În timpul somnului, celulele de colagen au răgaz să se refacă şi tenul capătă un aspect tonic şi radiant.

În loc de final mai adaug un sfat: bea apă şi fă mişcare, atât spre binele tău cât şi al pielii tale, pentru a avea un ten curat şi frumos.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.