90 total views

curatenie-cercetasi“Priviți partea frumoasă a lucrurilor și nu partea urâtă a acestora”
(Robert Baden Powell – fondatorul Mișcării Cercetășești)

 

Pentru că în Legea cercetașului se face referire și la rolul ecologist al activității cercetășești (punctul 6: “Cercetașul iubește și ocrotește natura și este bun cu animalele”), cercetașii din GI Radu de la Afumați s-au raliat mișcării naționale Let s do it Romania și au decis să participe sâmbătă ,24 septembriie 2016, la “Ziua de Curățenie Națională”

Veseli și plini de energie, “înarmați” cu mănuși și saci am pornit spre locația ce ne-a fost încredințată spre ecologizare. Ajunși aici, ne-am apucat cu seriozitate și responsabilitate de muncă, reușind astfel, în aproximativ o oră și jumătate, să ecologizăm o zonă de circa 1,5 km lungime și să adunăm aproximativ 50 saci de gunoaie.

La final, pentru că orice muncă trebuie răsplătită, toți cercetașii au fost recompensați cu batoane de ciocolată.

Întrucât activitatea a fost una cu un caracter aparte trebuie să felicităm toți participanții și să mulțumim părinților, care au depășit anumite prejudecăți, au înțeles importanța unei activități de genul acesta și și-au încurajat copiii să participe.

De asemenea, mulțumim părinților care ei înșiși au fost voluntari și au participat activ la această acțiune.

Până la următoarea activitate, care va fi în luna octombrie… BE PREPARED și nu uitați ce spune punctul zece al Legii cercetașului: “Cercetașul se străduiește să facă în fiecare zi o faptă bună, oricât de neînsemntă ar părea ea.”

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.