194 total views

Criticat că nu a organizat spectacole şi tarabe cu grătare şi artizanat de Ziua Râmnicului, în luna mai, primarul interimar Ion Gigi Matei, a venit cu o surpriză şi mai mare pentru amatorii de spectacole şi concerte. „Vom avea, în acest weekend, în zilele de 13, 14 şi 15 iunie, pe Splaiul Independenţei, spectacole cu Caravana lui Axinte şi Vali Vijelie. Este important că Primăria nu va cheltui bani pentru aceşti artişti, noi trebuie să asigurăm doar cheltuielile cu energia electrică consumată”.

asta vom vedea trei zile….

De altfel, subiectul s-a aflat şi pe poziţia a şasea a ordinii de zi, a şedinţei extraordinare de Consiliu Local, ce a avut loc ieri, de la ora 11.00: raport şi proiect de hotărâre privind organizarea manifestării „Caravana lui Axinte”. Veştile „bune” nu se opresc aici, Axinte şi companionii lor aduc proprii agenţi economici şi „păcănele”, deci ai noştri nu se aleg decât cu tămbălăul.
Normal că, sala a explodat în hohote şi onomatopee la auzul unor asemenea nume ilustre. Normal că, consilierii PNL şi PSD, care nu consimt la tăvăleala, pe care PSD şi acoliţii din Consiliu o trag oraşului, nu au fost de acord cu decăderea morală în care tindem să ne prăbuşim.

Cosmin Constantinescu nu şi-a putut abţine ironia şi a protestat: „Apreciez că v-aţi hotărât să daţi importanţă părţii culturale în acest oraş, este evidentă lipsa de consecvenţă a executivului, ba face, ba nu face spectacole pentru râmniceni” a spus tânărul democrat-liberal.
„E bine că micu’ lui Axinte şi maneaua lui Vijelie ne-au atras astfel atenţia, încât să punem pe ordinea de zi aşa ceva, nu e permis să pui pe ordinea de zi aşa ceva” s-a burzuluit şi liberalul Gheorghe Ioniţă către primarul interimar.
Liberalii şi democrat-liberalii au acuzat că nu vor fi suficienţi cei 5000 de lei acordaţi de executiv pentru energia electrică necesară producerii „artiştilor”, ci un calcul sumar arată că vor trebui mult mai mulţi bani pe care oraşul nu este obligat să şi-i rupă din buget.
„Cine plăteşte Salvarea, care costă 40 de euro pe oră, timp de trei zile?” au mai ridicat protestatarii problema. După justificări penibile ale interimarului care se pare că reduce fără jenă întreaga populaţie a oraşului la nivelul de devoratori de manele şi prost gust, consilierii obedienţi au votat spăşiţi, încercând să camufleze o aşa ruşine. Punctul a trecut, cu abţinerea celor 9 consilieri ai PNL şi PDL.

Şi mai tragem o concluzie: la Consiliul Local, PPDD s-a dat cu PSD….zilele lui Vârlan sunt numărate…

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.