541 total views

Începând de astăzi, sala nouă de festivităţi a Consiliului Judeţean, găzduieşte pentru trei zile cea de-a VIII-a ediţie a manifestării ştiinţifice “Zilele Medicale Vâlcene”, manifestare de tradiţie organizată de Colegiul Medicilor Vâlcea în colaborare cu Ordinul Asistenţilor şi Moaşelor din România-filiala Vâlcea, sub înaltul patronaj al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Acest forum cultural îşi propune să aducă în faţa corpului medical vâlcean, cele mai noi descoperiri medicale din domeniul tratamentului şi al diagnosticului. Lectorii, care vor prezenta de-a lungul celor trei zile lucrări ştiinţifice de mare impact, sunt proveniţi din centrele universitare Bucureşti, Craiova, Cluj-Napoca şi Iaşi. Alături de aceştia, o întreagă pleiadă de medici vâlceni vor susţine lucrări vizând în principal cazuistica cu care se întâlnesc zilnic în practica medicală.

Ca vâlceni, suntem mândri că o astfel de manifestare se întâmplă pe plaiurile noastre, deoarece genul acesta de manifestări sunt mai des întâlnite în centrele universitare. Dacă mai adăugăm că, la manifestare o să fie prezent preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Ordinului Asistenţilor şi Moaşelor din România, asistent Mircea Timofte precum şi Acad. Prof. univ. dr. Nicolae Gorun din partea AOSR, putem spune că nivelul discuţiilor va fi deosebit de înalt. Dorim ca lucrările să se desfăşoare într-un climat liniştit şi aşteptăm ca medicii vâlceni să pună în practică ceea ce vor învăţa în aceste trei zile de manifestare. Pentru cunoscători, manifestarea este creditată de CMR cu 14 credite.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.