224 total views

De curând a ieșit de sub tipar, sub oblăduirea edilului Râmnicului, un album lucios cu informații și imagini color despre Râmnicu Vâlcea, râmniceni și nu numai. Albumul cu denumirea de achiziție ”Album de prezentare a municipiului Râmnicu Vâlcea”, intitulat ”Râmnicu Vâlcea 10×10” s-a dorit a fi un mijloc de promovare a tot ceea ce ne reprezintă în fața ”oaspeților” (reproducere ad litteram din album). De menționat că albumul nu este destinat publicului larg și nici promovării râmniceanului de rând, călător fiind pe alte meleaguri.

-A ajuns societatea de salubrizare eticheta Râmnicului, deși actualul edil s-a lepădat de mai mult de trei ori de aceasta? Acum, se poate majora tariful cu zâmbetul pe buze. De 7 milioane lei. S-a vrut a se face curățenie și între filele acestui album? Ce-i drept Romprest ne-a curățat … bugetul orașului, iar pentru asta îi recomandăm și oaspeților noștri, să-i curețe și pe ei.. 😊

-Să înțelegem că Primăria îndrumă oaspeții dragi, care au probleme cu ITP-ul, unde să-și rezolve problema?

-Presupune Primăria că oaspeții vor fi mai rotunjiori și le recomandă să apeleze cu încredere, cât ne vizitează, la salonul de înfrumusețare din album?

-Ne bucurăm că avem producători și retaileri locali de produse agro-alimentare, dar parcă albumul i-a omis pe nedrept și pe ceilalți. Ori s-au rupt niște pagini așa…. din greșeală?

-Parcă prețul acela mare per metru cub de apă potabilă, canalizare și epurare biologică, are alt iz în paginile lucios-colorate ale albumului 10×10, decât ”parfumul” trist al unuia dintre cele mai mari prețuri din țară percepute de la vâlceni.

-Aproape că uităm de insolvența interminabilă a CET-ului și de problemele din caloriferele vâlcenilor, când știm că oaspeții Râmnicului vor admira colosul industrial regăsit în paginile acestui album.

-Chiar și constructorii locali ori depozitele de materiale de construcții reprezintă Râmnicul în albumul editat la poalele Capelei. Voi, celelalte firme din domeniu, nu vă ridicați la rang de portstindard al Râmnicului în fața delegațiilor străine.

-Din transportul public local, chiar numai o roată se învârte în paginile de referință și reprezentativitate locală? Și aceea cu etichetă de Sibiu, din 2013?

-O felie mare din cultura locală, istorică și popular tradițională a Râmnicului din păcate nu și-a făcut loc în frumoasele pagini ale mult așteptatului album.

-Tradițiile locale, meșteșugul popular ori obiceiurile oltenești care ne diferențiază de celelalte regiuni, poate au fost considerate arhaice, prea vechi, ca să fie promovate.

Puțini consultanți și specialiști în domeniu pare că ar avea Râmnicul în ochii autorilor! Cultura înghite în sec… Mai că-ți vine să te întrebi: ”un album într-un picior, kitsch copertă ce e?”

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.