244 total views

Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea a desfăşurat, în perioada 18 noiembrie – 13 decembrie a.c., o campanie de prevenire a victimizării elevilor în accidente rutiere, având ca şi grup ţintă elevii de liceu de peste 17 ani.

De ce a fost ales acest grup ţintă?

Pentru că: aceştia reprezintă viitorii conducători auto;  de la începutul anului, în judeţul Vâlcea, tinerii cu vârste cuprinse între 16– 23 ani au fost implicaţi, cu vinovăţie, în 62 de accidente rutiere, reprezentând 17% din totalul accidentelor înregistrate în judeţul Vâlcea; sunt la vârsta teribilismului, considerând că lor nu li se poate întâmpla nimic rău.

Prin activităţile desfăşurate, Campania ,,Vrei să conduci?Fii informat!,, se doreşte a fi un alt fel de campanie, având în vedere modul de abordare a elevilor, stabilind că principalele cauze de producere ale accidentelor în rândurile tinerilor de vârsta lor sunt: viteza neadaptată la condiţiile de drum, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, coroborate cu lipsa de experienţă în conducere.

În acest context, activităţile desfăşurate au pus accent pe vizionarea unor spoturi audio-video având ca temă aceste cauze generatoare, dar şi prezentarea unor accidente în care au fost implicaţi tineri de vârsta lor, accidente înregistrate pe raza judeţului Vâlcea.
Pe lângă activităţile interactive desfăşurate, au avut loc şi probe practice.
Astfel, tinerii au putut încerca ochelarii care induc diferite nivele ale stării de alcoolemie, atât pe timp de zi cât şi de noapte.
Această activitate a stârnit un deosebit interes printre elevii de liceu, fiind prima acţiune de acest gen organizată în unităţile de învăţământ.
Au fost desfăşurate activităţi în 19 licee din judeţ, de acestea beneficiind 3.496 elevi.
Pentru ca mesajul să fie recepţionat cât mai eficient, la o oră au participat cel mult 75 de elevi odată.
Este important ca tinerii să înţeleagă că a conduce…nu înseamnă doar adrenalină şi teribilism ci şi…responsabilitate !!!….atât pentru viaţa lor, cât şi pentru a celorlalţi participanţi la trafic….

Material realizat de Serviciul Rutier Vâlcea

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.