237 total views

Datorită intereselor proprii și ale grupului format Rădulescu va fi primul vinovat de ceea ce poate să urmeze în Berbești.

Constantin Rădulescu, subalternul lui Mircia Gutău, cel care a cerșit în 2016 voturile cetățenilor din Berbești, doar cu minciuni, astăzi vrea să-i nenorocească depozitând în curtea lor cenușa, zgura și șlamul de la CET Govora și asta pentru că timp de 10 ani au dormit și acum s-au trezit că nu mai obțin Autorizația Integrată de Mediu, riscând să fie suspendată activitatea CET Govora. O minciună mai mare pentru „proști”  (partea cu suspendarea) chiar nu puteau găsi. La fel ca și faptul că Certificatul de urbanism nu este decât un „act de informare care trebuie să refelecte situația imobilului vizat”, deși pe Avizul FAVORABIL dat de primarul Chelcea cu respectarea unor condiții scrie clar „prezentul aviz este valabil și pentru emiterea autorizației de construire”. Deci, doar MINICIUNI marca Rădulescu et compani.

Ședința video – merită văzut până la final

În orașul Berbești se strâng semnături pentru demiterea primarului prin referendum, iar consilierii locali se gândesc foarte serios la un proiect de hotărâre pentru demiterea veceprimarului care a fost de acord cu aducerea cenușei. Consilierii locali vor ataca în instanță documentul ”certificat de urbanism” emis de primarul Chelcea pentru aducerea și depozitarea cenușei pe teritoriul orașului. Acest certificat emis încalcă grav o hotărâre de CL peste care au trecut atât primarul cât și conducerea CET ori conducerea județului Vâlcea. Cu alte cuvinte, Constantin Rădulescu face ceva pe HCL-urile Berbești.

Foarte grav este faptul că cineva din primăria Berbești pleacă acasă cu documente oficiale pentru ca acestea să nu ajungă pe mâna consilierilor locali. Documentul în original – Aviz FAVORABIL și Certificat de urbanism – nu se află în primărie, iar consilierii locali au intrat în posesia unor copii (exact în timpul ședinței) pe care executivul local le-a cerut de la Consiliul Județean chiar în dimineața zilei cu ședința, adică 30 august 2018.

Pentru faptul că pe la spate se încearcă poluarea unui întreg oraș și plus comunele adiacente, doar prin inginerii financiare și pentru a-și salva pielea INCOMPETENȚII din CET Govora și Consiliul Județean, în orașul Berbești se riscă instaurarea unei învrăjbiri între cetățeni, dar și un război local. Spunem asta pentru că în orașul cu pricina s-au format deja sunt două tabere – oamenii lui Chelcea și oamenii nimănui, adică cei care nu au luat ilegal de la primărie anumite beneficii gen…autorizații, adeverințe, bani, sinecuri, etc.

Conducerea CET Govora și cea a Consiliului Județean Vâlcea au făcut tot ce a fost nevoie pentru obținerea Certificatului de urbanism în scopul „Managementul integrat al produselor de ardere (zgură de cazan, cenușa de electrofiltru și șlam de gips de desulfurare) provenit de la instalația de ardere nr. 3” – faza de studiu de fezabilitate, adică – presiuni, santaj, amenințări cu închisoarea și probabil asigurarea unui „comision” de luat în calcul pentru cei care au semnat – primarul orașului Berbești – Chelcea Vintilă, arhitectul șef al orașului – Drugă Iulian și secretarul orașului – Dincă Nadia.

Consilierii locali au luat foc la cele auzite (n.r. că s-a emis certificatul de urbanism) și la ședința de joi 30 august, au cerut explicații atât scrise cât și verbale cu privire la actul emis de către executivul administrativ, dar au primit NIMIC. Mai mult, tot executivul era în concediu de două zile, iar la ședință primarul nu a participat pentru că subit s-a îmbolnăvit, așa cum susțin apărătorii lui (secretara și vicele), deși a fost văzut pe tot parcursul zilei plimbându-se prin cârciuni și jucând la mașinuțe.

Orașul Berbești este cel mai poluat oraș din județ, dar și orașul care prin extracția de cărbune încălzește municipiul Râmnicu Vâlcea. Cu alte cuvinte, poluarea pe care o suportă cetățenii din Berbești ne asigură nouă râmnicenilor un confort sporit iarna, în timp ce ei se înneacă cu praful cărbunelui. Noi râmnicenii ar trebui deja să-i avem pe conștiință pe locuitorii acestui oraș și în nici un caz să nu mai acceptăm să-i poluăm și mai mult așa cum Constantin Rădulescu et companii urmăresc.

VOM REVENI – episodul II – Ce implicații are SC BICA SRL în toate acestea

Mai multe în video atașat

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.