3,978 total views

..din partea Partidului Ecologist Român – PER, un partid care a adunat în interiorul lui foarte mulți membri certați cu legea – unii urmăriți penal, alții cu dosare penale în instanță, foști pușcăriași, dar și candidați care au activat în legislația 2016 – 2020 de la alte partide. PER, de fapt, este un amestec de indivizi profitori refuzați de alte partide sau dezertori cu știință pentru a-și îndeplini interesele obscure, cu ajutorul infractorului șef. Într-un cuvânt, mulți membri fără merite și calități deosebite, mediocrii, care au fost adunați pentru a fi la număr.

Nu avem mare lucru a-i reproșa candidatului Sorin Ghiță, nu acum, dar nu poate spera la încă un mandat de primar în primul rând pentru că este momentul ca tinerii fie lăsați să dezvolte comunitățile și nu cei în vârstă care au avut timpul lor. Vorbim de administrații care trebuie să exceleze prin atragerea de fonduri europene la care pot adera doar prin întocmirea unor proiecte foarte bine scrise. Pentru acest tip de administrație este nevoie de tineri care știu să utilizeze un laptop, care vorbesc o limbă străină, cum ar fi engleza, care au acces la legislația în vigoare și multe alte cunoștințe fără de care o Primărie nu mai poate fi administrată. Asta dacă nu cumva te gândești la involuție mai mult decât la evoluție..

Ghiță Sorin, oricât ar vrea, nu poate să țină pasul cu Europa, iar un nou mandat ar însemna, de fapt, munca tinerilor din spate și nimic de apreciat pentru el ca primar. Pentru că să vii primar dar să muncească alții pentru tine în timp ce tu stai în birou să citești ziarele printate este jenant. Și totuși, uite că-i reproșăm ceva – echipa pe care și-a atras-o pentru susținrea candidaturii, o echipă care poate să-i aducă doar un mandat de consilier local, eventual, și în nici un caz primar sau viceprimar, adică ce spuneam – la număr…

Alături îi este Manotă Cătălin care își tot încearcă norocul participând la aproape fiecare scrutin al alegerilor locale și de la care nu a reușit să obțină mai mult de demnitatea de consilier local, funcția de viceprimar fiind de fiecare dată foarte departe, că de cea de primar nici nu poate fi vorba. Nici ca și consilier local nu s-a remarcat cu ceva anume și vedem că acum se ascunde sub numele Mircia Gutău, în speranța că notorietatea acestuia acum îl va da câștigător, măcar pentru postul de viceprimar, că de consilier local i s-o fi luat. Exclus! Notorietatea lui Gutău are toate șansele să-l ducă spre un ultim eșec, la fel și pe Ghiță, și în nici un caz la câștig.

Mai mult, Ghiță și Mamotă sunt susținuți pentru a accede iar la demnități publice de omul de afaceri Gili Boruz, un ilustru personaj cu o imagine nu foarte bună în Vlădești. Într-o discuție personală avută cu Sorin Ghiță, în ceea ce privește candidatura, acesta, mai pe ocolite așa, a recunoscut că nu are o echipă care să-i aducă funcția supremă – primar – dezamăgit oarecum că nu are lângă el cine știe ce valori, dar atât s-a putut. Dezamăgit parcă și pentru că s-a băgat în această competiție.

Gili Boruz, de exemplu, prin 2016, înjura la Ghiță, pe holurile Primăriei, de dimineața până seara, la un moment dat fiind chiar la un pas de o bătaie. Astăzi vedem că se iubesc și se suțin pentru binele altuia și în nici un caz pentru binele comunității. Sacrificiu nu glumă. Interesele sunt de altă natură, ele poartă numele de IMOBILIARE – terenuri și clădiri, pentru că asta este tot ce-l interesează pe Gutău și pentru asta a muncit Prală să-i găsească aleșii de serviciu care să semneze ce trebuie și când trebuie. Edilul nostru privește cu invidie la ce nu este al lui și mereu tânjește să-și însușească un lucru care aparține altuia.

Și mai spunem ceva, fratele lui Gili Boruz, Claudiu Boruz atât s-a plâns peste tot că nu-l angajează și pe el Gutău, că în final Gutău îl angajează la SCM Râmnicu Vâlcea. Deci, Gili îl susține pe Ghiță, dator fiind la Gutău. Așadar, Ghiță Sorin candidează cu un singur scop – interesul imobiliar al lui Gutău, localitatea fiind la 5 minute distanță de Râmnicu Vâlcea și plină cu terenuri virgine.

Amintim și faptul că Gutău luptă să intre pe terenul de la Unitatea Militară din Vlădești și tot nu reușește. Deci, interesele imobiliare pentru edilul Râmnicului sunt miza, Ghiță urmând probabil să semneze ceea ce nu s-a reușit prin foarte multe presiuni asupra administrației 2016 -2020. Și chiar dacă Adrian Cosac nu a recunoscut în ruptul capului că a avut presiuni administrative ba pentru una, ba pentru alta, noi știm că au fost, de la prieteni… am aflat.

Candidatul, ecologist peste noapte, Ghiță Sorin a declarat la un post TV local că are deja un investitor care ar dori să facă o clinică de sănătate pe un teren care aparține mai multor privați, iar noi spunem că asta miroase a un aranjament deja de edilul municipiului, Ghiță urmând, dacă ar ajunge primar, să-i convingă pe săteni să renunțe la terenurile pe care se dorește investiția. Terenuri, terenuri și iar terenuri, despăgubiri și investitori care așteaptă să invadeze spațiul verde transformându-l în construcții de interes personal. Și se mai vorbește despre mutarea hotarului, din pix, că se poate, dacă primarul vrea. Nu are nevoie nici de consiliul local și nici de o altă aprobare, pentru mutarea hotarului.

Ghiță Sorin, între noi fie vorba, nu mai poate ține pasul cu legislația europeană, oricât de mult și-ar dori, dar sigur ar semna cu ochii închiși pentru afacerile imobiliare pe care Gutău a pus ochii și aici. Poate fi doar un primar de modă veche, care nu utilizează un calculator sau un laptop, nu știe engleză și tinerii din Primărie ar munci pentru ca el să-și ia laude și asta nu e bine.

Lăsați tinerii să exceleze, să administreze comunitățile locale în stil european – au forță de muncă, se implică, știu și pot!

Cetățeni ai comunei Vlădești, dacă vreți să râmâneți liberi și să nu ajungeți ca noi râmnicenii – toți vecini cu Gutău – votați cu cap, un tânăr primar!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.