102 total views

Preşedintele Ion Câlea a stat de vorbă cu o delegaţie de chinezi care au venit în recunoaştere şi au refuzat să fie fotografiaţi şi să vorbească despre intenţiile lor.

Presa locală a fost invitată să participe luni la o întâlnire a preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea cu “parteneri chinezi, interesaţi să participe la privatizarea OLTCHIM.”. Jurnaliştii s-au îmbulzit să vadă “minunea” dar nu au fost lăsaţi să participe la discuţiile la care au mai luat parte liderul de sindicat Ionel Vâlcea dar şi administratorul judiciar de la Oltchim, Nicolae Bălan. Discuţia a durat aproximativ 30 de minute după care chinezii au părăsit în grabă sala de şedinţe şi nu au declarat nimic. Doar translatorul s-a războit cu jurnaliştii considerând că “întrebările nu sunt bine puse”. În fine, Ion Câlea a încercat să dea câteva explicaţii: “Ministrul Economiei Niţă m-a sunat şi m-a anunţat că va veni la Râmnicu Vâlcea o delegaţie chineză pentru a afla care sunt oportunităţile de a investi în judeţ. Sunt interesaţi în special de industria chimică, au venit şi acum câteva luni în vizită la Oltchim. Probabil că nu au acceptul şefilor să dea declaraţii, din această cauză nu au acceptat presa. În orice caz, ne-au spus că vor ca lucrurile la Oltchim să se urgenteze, nu să se amâne privatizarea”. Apoi, Ion Câlea a răspuns la diverse întrebări.

Despre demisia deputatului Bleotu

“Vă spun sincer, m-a sunat şi mi-a confirtmat faptul că şi-a dat demisia şi că nu mai este deputat, pentru a putea să fie aproape de soţia sa care are probleme. Cert este că nu se vor face alegeri în Colegiul Drăgăşani pentru că acolo mai este un deputat. Asta este, rămânem fără un parlamentar… Şi aşa… Dar mai bine mă opresc, rămânem fără un parlamentar.”

Despre vicele Bogdan Pistol

“Eu sincer nu am nimic cu Bogdan Pistol, am colaborat destul de bine. Nu am ce să fac, însă, dacă PNL nu mai vrea să fie alături de noi. Nu ştiu nici dacă rămân eu în funcţia de preşedinte, nu ştiu nici dacă rămâne Pistol vicepreşedinte. Vom vedea. Ca să înţelegi mai bine, o să vă spun un banc. La o firmă mare urma să vină o disponibilizare. Unul dintre cei doi directori urma să fie demis. Cel care rămânea ştia şi îi spune celuilalt: “am auzit că unul dintre noi va fi demis…””.

Despre Cristi Buican

“Domnul Buican nu ştie decât să mă atace pe mine, fără să dea soluţii. Degeaba consilierii judeţeni ai PNL ar sprijini proiectele de hotărâri ale Consiliului Judeţean dacă Buican mă bombardează cu acuze”

Despre Remus Grigorescu

“Remus nu are de ce să se supere că nu a fost numit prefect. Trebuie să înţeleagă că suntem într-o alianţă. Numai eu ştiu cât m-am luptat pentru el, şi pentru a prinde un loc bun la europarlamentare şi a ajuns până la urmă europarlamentar dar a preferat să meargă în funcţia de prefect, şi pentru postul de la Inspectoratul Şcolar Judeţean”

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.