Loading

Este politica o curvă? Cu această întrebare viceprimarul Virgil Pîrvulescu deschide o nouă serie de texte administrative, în care explică ce se mai votează în CL în detrimentul cetățeanului și nu numai. Alesul local reamintește în scurta sa prezentare cum a fost batjocorit de adversarii politici ori de presa locală plătită din bugetul local, dar și că a fost luat la mișto de „feisbuciștii falși”. Nu are rost să mai detaliem și noi – cine, ce, unde, când, de ce? – textul publicat, pe care integral l-am preluat, fiind destul de explicit…

După 30 de ani, majoritatea cetățenilor consideră că “politica e o curvă” fiind dezamăgiți în general de prestația politicienilor! Pentru că dezamăgirea este atât de mare, oricât de bine intenționat ai fi și orice acțiune ai dori să o promovezi, apar fie acuzele mincinoase ale adversarilor politici, fie neîncrederea cetățeanului cu privire la intențiile tale! Neîncredere sădită tot pe bani publici, de către pseudo-jurnaliști locali plătiți din bugetul local, adică tot de cetățeni.

Însă, la ce reacționăm noi românii?

Pentru că și clasa politică și-a bătut joc de dorințele și idealurile noastre, se pare că și românul răspunde cu aceeași monedă, satira și umorul fiind singurele la care societatea civilă rezonează. Cred că suntem campioni mondiali la făcut miștouri și glume pe seama noastră…

Când am intrat în cursa electorală știam că voi fi batjocorit de adversarii politici și luat la mișto de conturi false de pe Facebook, gestionate de oameni plătiți din bugetul local. Ce nu m-am așteptat, a fost să fiu atacat de colegi de partid sau, ulterior, din Alianța pentru Râmnic. Reproduc din minte o ideea auzită în campania internă din PNL care tocmai s-a încheiat: “Cel mai mare inamic politic al unui liberal este colegul lui de partid!”

Puterea, în Partidul Național Liberal, este un atribut care te transformă în ținta atacurilor și jocurilor de culise! O spun răspicat ca să se audă de toată lumea: oamenii din interiorul Partidului Național Liberal și foștii aliați politici lucrează împreună, împotriva comunității locale din Râmnicu Vâlcea, pentru a îmi știrbi puterea pe care cei aproape 13.000 de locuitori ai orașului mi-au dat-o la ultimile alegeri! Dar le spun direct: NU VOI CEDA!

În ultima ședința de Consiliu Local, grupul consilierilor PNL a venit iar cu amendamente în folosul comunității locale, amendamente care, în pofida declarațiilor publice ale celor din USR “noi vom vota întotdeauna pentru binele cetățenilor”, nu au fost adoptate.

Iată pe cele mai importante:

– mărirea subvenției giga caloriei pentru această iarnă de la 25 lei, cât a fost propusă de primar, la 100 lei. Argumentul nostru a fost simplu: CET Govora și-a declarat insolvența în 2016, iar de atunci și până acum administrația locală nu a făcut nimic să îmbunătățească situația. Scopul propunerii noastre a fost că administrația locală să își asume financiar lipsa de răspuns din ultimii 4 ani. Bineînțeles că, celebrul contra-argument al primarului: “nu se poate!” a fost repede însușit și de consilierii USR.

– redirecționarea cotei defalcate din impozitul pe veniturile cetățenilor municipiului, și primit de Primăria Râmnicu Vâlcea de la Guvern, către anvelopările de blocuri și în special către asociațiile de locatari care au deja cota de participare deja strânsă!

Vâlcenii nostri trebuie să știe că am avut pe ordinea de zi două proiecte care afectează grav bugetul orașului: mărirea devizului pentru anveloparea blocului A4 de pe str. Luceafarului la 1 milion de euro (pct 6 pe Ordinea de Zi) și acoperirea din banii Primăriei (ai noștri) a costurilor anvelopării la Asociația Troian (pct suplimentar 1).

Ambele proiecte au trecut cu ajutorul celor de la USR! Adică în timp ce unor asociații de proprietari Primăria le plătește anveloparea, altor asociații le aprobă un deviz de lucrări de anvelopare echivalent cu construcția unei parcări la Casa Științei!

Acestea sunt doar două dintre proiectele pe care USRul le-a votat în ședința de ieri, proiecte pe care eu le consider total inoportune și care afectează serios bugetul local și viața locuitorilor din municipiu! În tot acest timp, USR Vâlcea este “ținut în brațe” de o facțiune dintre liberalii vâlceni cărora le e teamă de mine, speriați probabil de scorul istoric de mare, pe care PNL Râmnicu Vâlcea l-a obținut la alegeri.

Am un mesaj, pentru curvele din politică: cu mine nu vă merge!

Grupul de consilieri PNL va depune o convocare extraordinară a Consiliului Local. Această convocare o să arate tuturor dacă viceprimarul ales de 2000 de cetățeni își respectă promisiunile față de electoratul USR sau este doar o păpușă ridicătoare de mâna a primarului Mircia Gutau, așa cum se vorbește în oraș. Dacă USR Vâlcea nu înțelege că este nevoie de refacerea majorității de dreapta la nivel local, la fel cum nu înțelege că este nevoie de refacerea Guvernului de dreapta la nivel național, atunci, PNL Râmnicu Vâlcea va retrage sprijinul politic acordat lui Andrei Gheorghiu pentru obținerea funcției de viceprimar al municipiului”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.