450 total views

…dovadă că am stat doar trei luni la București și toate astea pentru că nu am răspuns la comanda politică a unora sau altora, pentru că nu sunt slugă”.

În articolul cu titlu „Pîrvulescu către Gutău: Atâta poți?”, în care Virgil Pîrvulescu îi răspunde lui Gutău, după ce acesta gratuit l-a jignit, dar în care nu i-a dat și replica privind numirea sa de către PSD, pe funcția de vicepreședinte la ANAF-București, ne-am gândit să lămurim lucrurile până la capăt. Și pentru că despre această numire s-a vorbit atât de mult în urbe, și edilul nu a uitat să-i strige după jigniri, nici cum a fost pus la ANAF, se pare că a venit momentul să explicăm și acest lucru. Nu de alta, dar să doarmă unii mai liniștiți după ce vor afla adevărul și nu ce a promovat unul sau altul.

Într-o zonă de mizerii, mizeria primează

Numirea mea în calitate de vicepreședinte al ANAF-ului, îmi place să cred, și acum, în momentul acesta, că a fost propusă de niște oameni care mă cunoșteau pe mine, din punct de vedere profesional. Nu este meritul niciunui membru PSD din județul Vâlcea sau al altcuiva la nivel național. Nu au nicio legătură persoanele de aici. Din contră, au rămas surprinși când au văzut numirea mea. Eu când am mers acolo, am mers pe ideea în care ANAF-ul ajunsese, și este, într-o stare atât de deplorabilă, din punct de vedere al meritocrației, în sensul că au promovat în funcții numai oameni care nu știu decât să zică „da”, deși habar nu au, și niciodată bugetul de care toți vorbim, și PIB-ul, nu va ajunge acolo unde trebuie din cauza faptului că, nu numai pe vremea PSD-ului, au fost promovați numai incompetenți. Atunci m-am gandit ca e logic, pentru instituția pentru care lucrez de peste 25 de ani, să fac ceva, ce oamenii așteptau, iar asta pot să o confirme, ceea ce am facut eu acolo, toți profesioniștii din ANAF, oricare, nu și cei puși pe pile și pe care eu am vrut să îi dau afară. Se poate demonstra cu hârtii, cu referate si așa mai departe. Iar când au văzut că eu am fost pus să fac treabă, chiar am de gând să fac treabă, s-au speriat că nu pot să scoată bani pe seama mea. Dovadă că toate milogelile făcute de Costi Rădulescu la București, au fost să mă demită, nu să mă susțină. Costi Rădulescu la sugestia grupului de lucru bine organizat, pentru că se speriaseră anumite persoane de pe aici ce o să li se întâmple, asta au făcut ei. Iar pentru asta am stat la București doar din ianuarie și până în aprilie, fix trei luni de zile. Într-o zonă de mizerii, mizeriile primează nu competența. Iar eu, cu probe demonstrez că ceea ce făceam eu, însemnă profesionalism, aducerea oamenilor acolo unde le este locul si curățarea incompetenților din sistem”.

Teama că intervenea criteriul competenței și oamenii puși de ei pe funcții, politrucii incompetenți, urmau să zboare, Costi Rădulescu a făcut presiuni ca Pîrvulescu să fie demis. Deci, Pîrvulescu a fost demis de PSD și în nici un caz susținut de PSD.

Pensionarii pe funcții, tinerii fără sprijin…

Pîrvulescu mai spune: „voi face un memoriu către Integritate la Minister, în care să le spun cum se cheltuie banii. Pentru că am crezut că este un profesionist, i-am ridicat o problemă ministrului Teodorovici și i-am explicat că e cea mai mare prostie să iei sistemul informatic de la ANAF și să-l duci la ministerul Finanțelor. Au distrus tot. Au cumpărat calculatoare foarte scumpe, dar fără să cumpere servere și ăsta e motivul pentru care se blochează mereu sistemul. Noi nu avem servere la ANAF, nu avem tonnere, nu avem cilindrii la imprimante, dar plătim menținerea pe functii de conducere a diverse persoane care au îndeplinit vârsta de pensionare. Îi ținem în continuare pe ei și cheltuim sute de mii de lei pe lună doar pentru ei, la nivelul județului Vâlcea, în condițiile în care ar trebui să cumpărăm tot felul de consumabile, să ne putem desfășura activitatea în condiții normale și să angajăm tineri”.

Cu alte cuvinte, cei care au ieșit la pensie, executanții baronilor locali, deși ar trebui să se plimbe și să-și mănânce și cheltuie liniștiți pensia, au rămas pe funcții de „mari” șefi și sunt și astăzi în ANAF.

Nu sunt slugă, nu am fost și nu voi fi

Eu nu am răspuns comenzilor politice. Le-am explicat, cum am venit la București, tot așa pot să și plec. Nu poate să îmi reproșeze nimeni ceva, pentru că eu nu am fost pus acolo să fiu în poziția de slugă. Eu nu sunt slugă. Ăsta sunt eu. Au distrus echipele care erau selectate să facă acele verificari adevărate la firmele care își duceau profitul în alte țări. Au distrus șefii pe care i-am numit să coordoneze echipele. Au pus numai incompetenți. Despre asta este vorba și asta este marea mea numire la București din partea PSD”.

Și, pentru că ne place să credem, că, în urma celor prezentate, s-a lămurit cum e cu „marea” numire a lui Virgil Pîrvulescu, la ANAF, de către PSD, mai adăugăm un singur lucru și anume: Virgil Pîrvulescu VA CANDIDA la funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, în iunie 2020!…asta ca să eliminăm și orice suspiciune că NU va candida pentru că nu are curaj ori că ajunge iar la ANAF București pentru că iar „îl vrea pesedeul” …

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.