599 total views

Într-o postare publică pe contu-i personal, și nu are rost să mai facem alte comentarii pentru că textul explică foarte clar situația existentă, Virgil Pîrvulescu face lumină în „parteneriatul” CET Govora/CIECH Soda România/CJ Vâlcea/Primăria Râmnicu Vâlcea, subliniind că autoritățile locale se basează pe interesul politic imediat și rezultatul lui, atunci când fac declarații nesusținute, și în nici un caz gândul lor nu este la binele societății în care trăim. Pentru Gutău și Rădulescu primează interesele partinice!!!

Declarație publică Virgil Pîrvulescu

„Încetarea activității CET Govora reprezintă o problemă gravă pentru marea majoritate a cetățenilor orașului nostru și, în contextul candidaturii mele la funcția de Primar, consider absolut necesar să-mi expun punctul de vedere! Zilele trecute citeam într-o publicație locală cum președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, spune sus și tare…


“Guvernul să plătească certificatele de emisii CO2!”


…pe scurt, deși Consiliul Județean Vâlcea este unicul acționar al CET Govora, deși în elementele de cost la furnizarea energiei electrice și abur industrial, costul acestor certificate este luat în calcul, deși Consiliul Județean și-a numit organele de conducere care, “prin așa zisele lor calități manageriale”, au adus societatea în insolvență și cât de curând în faliment, ne spune că soluția e ca altcineva să-i plătească datoriile”.

Și mai adăugăm noi, atât timp cât situația generată este de interes local și în nici un caz național, Guvernul nu va da pomeni electorale, lucru pe care îl dă ca sigur înclusiv prefectul Tiberiu Costea carea declarat acest lucru în ultima sa ședință la care au patrticipat directorul CET Govora, reprezentanți ai USG, lideri de sindicat și nu numai (vezi link atașat). Pentru detalii reale că Gutău și Rădulescu acoperă prin minciuni un viitor dezastru, insistăm să urmăriți ședința publică de la Prefectura Vâlcea.

Virgil Pîrvulescu a dorit să facă aceste aprecieri plecând de la scandalul cu furnizarea aburului către USG, după ce a citit interviul dat de Urbanowski – directorul CIECH Soda România pentru publicația energia.ro – în care vorbește despre demararea procedurii de construire a unei centrale proprii ca să furnizeze abur industrial.

„Polonezii de la CIECH primesc la vară Studiul de Fezabilitate (SF) pentru noua centrală termoelectrică pe gaze de la Râmnicu Vâlcea: 200 de milioane de euro și peste 200 MW. E singura „soluţie”, zic ei! “V-ați dus la autorități, la Consiliul Județean să ziceți că uite, ăsta e planul nostru, vreți să participați, nu vreți?! Da, am avut întâlniri și cu CET și cu Consiliul Județean și cu Chimcomplex, am mai avut niște discuții prealabile și cu domnul primar Gutău”

Citiți interviul acordat publicației

 


https://e-nergia.ro/polonezii-de-la-ciech-primesc-la-vara-…/


 

Rețineți: o centrală termoelectrică pe gaz 200 mil euro!

Ce a constat Virgil Pîrvulescu?

Că „în planul de reorganizare al CET Govora înregistrat la societate sub nr. 41745/20.12.2019, la punctul 8.1 se prevede: „Activele necesare funcționării termoficării urbane, precum și activele necesare realizării investiției – Centrală de cogenerare de înaltă eficiență pe gaz natural, active aflate în proprietatea CET Govora”. Conform raportului de evaluare întocmit de expertul evaluator Darian DRS SA în data de 29.11.2019, activele necesare funcționării termoficării urbane, precum și activele necesare realizării investiției sunt următoarele:

-clădiri, teren în suprafață totală de 92.882 mp, echipamente și instalații pe producere apă demineralizată și deuderizată, stație electrică de conexiuni de 110 KV-3.602.226 euro
-clădiri, teren în suprafată totală de 188.656 mp, echipamente depozit cărbune – 4.454.376 euro
-racord gaze naturale rețea-utilizare gaze SRMP Transgaz-166.346 euro

Total active funcționale – 8.222.948 euro

În cazul în care în termen de maxim 2 (două) luni din momentul notificării administratorului judiciar, Consiliul Județean Vâlcea împreună sau separat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, nu își manifestă intenția de preluare, inclusiv în asociere cu societățile aflate pe Platforma Industrială Vâlcea, administratorul judiciar va notifica în termen de maxim 7 zile calendaristice de la momentul expirării acestui termen pe cei doi mari consumatori, respectiv CIECH Soda România SA și Chimcomplex SA.

Pe înțelesul tuturor, tot patrimoniul funcțional al CET Govora SA, în valoare de 8.222.948 euro, va fi mutat într-o altă societate. Dacă Primăria Râmnicu Vâlcea și Consiliul Județean nu doresc să achite suma respectivă, acest patrimoniu trece la cele două mari societăți. Așa cum spune directorul CIECH, ca să construiești o centrală de acest gen, costurile totale ar fi de 200 milioane de euro, iar Consiliul Județean oferă pe tavă un patrimoniu care ar constitui 80% din această nouă centrală cu 8.222.948 euro.

Și dacă o să spuneți că cei doi asociați care spun peste tot “o să-i zdrobim”, au posibilitatea să cumpere ei patrimoniul, vă spun că vă înșelați! Uitați-vă la bugetele celor două instituții și vedeți că nu au alocat bani în acest sens! Acum înțelegeți ce importanți suntem noi cetățenii orașului Râmnicu Vâlcea pentru ei?”, explică Virgil Pîrvulescu, candidat la funcția de Primar al Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Publicată de Claudia Diaconescu pe Marţi, 28 ianuarie 2020

 

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.