95 total views

Se pare că CNADNR a demarat în sfârşit procedurile pentru celebra autostradă Piteşti – Sibiu, prima care va lega Ardealul de Muntenia. Consiliul Judeţean Argeş l-a desemnat pe vicepreşedintele Dorin Mărăşoiu ca reprezentant al judeţului în relaţia cu C.N.A.D.N.R., pentru supravegherea lucrărilor.

DMNoul studiu de fezabilitate va fi făcut de Asocierea Spea Ingineria Europea SA Milano, Italia, Sucursala Bucureşti, şi Tecnic Consulting Engineering Romania SRL, lucrările tehnice au început din data de 15 iulie. . Valoarea contractului este echivalentul în lei a 6.500.000 euro + TVA. 85% sunt fonduri europene, iar restul, bani de la bugetul de stat.

Contractul implică realizarea de studii de trafic privind alternative de traseu, investigaţii de teren, activităţi de proiectare, evaluarea impactului asupra mediului, analiza cost-beneficiu şi modelul financiar, precum şi pregătirea documentaţiei de atribuire pentru viitoarele contracte de lucrări.
Contractul este împărţit în cinci secţiuni. Pentru tronsonul Sibiu – Boiţa (lotul 1) şi Curtea de Argeş – Piteşti (lotul 5), studiul trebuie realizat în maximum cinci luni, iar pentru celelalte secţiuni perioada de livrare a studiului este de până la 12 luni.
Directorul general al CNADR, Narcis Ştefan Neaga a precizat că lucrările efective la autostradă nu vor începe mai devreme de 2016.
„Am solicitat prestatorului să înceapă cu sectoarele mai puţin dificile, Loturile 1 şi 5, astfel încât implementarea proiectului să se realizeze cât mai repede. În aceste condiţii, lucrările efective la Autostrada Piteşti-Sibiu ar putea începe în anul 2016. Acest proiect a fost identificat în Master Planul General de Transport ca fiind prioritate zero, astfel închizându-se Coridorul IV Pan European, Nădlac – Constanţa”, a declarat directorul general al CNADR, Narcis Ştefan Neaga.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.