Loading

Oltchim a jucat aseară meciul cu Gyor având mai multe mize, cea mai importantă legată de viitorul acestei grupări la cel mai înalt nivel. Un viitor care pare în ceaţă înaintea jocului din Ungaria. Printr-un rezultat pozitiv, campioana României şi-ar asigura mai multe garanţii, în primul rând financiare, la negocierile cu jucătoarele pe care şi le-ar dori în lot şi pentru sezonul următor. În sens contrar, meciul cu Gyor ar putea fi ultimul al Oltchimului la nivel de semifinale Champions League, cel puţin pentru o perioadă.

S-au format deja 5-6 echipe tari

Plecând de la ideea că oficialii clubului vor reuşi să convingă un sponsor puternic să susţină echipa, să strângă un buget de aproximativ 1,5 milioane de euro şi să convingă unele handbaliste din actuala gardă să continue sub aceleaşi culori, campioana României tot va avea dificultăţi să revină imediat în „careul de aşi“, fază în care a ajuns de patru ori în ultimii cinci ani. Pentru sezonul 2013-2014 se prefigurează deja 5-6 echipe extrem de puternice, harnice pe piaţa transferurilor în ultimele luni, greu de depăşit dacă Oltchim nu va mai avea forţa din acest sezon. Pe lângă Györ, Larvik şi Krim Ljubljana, care prezintă o situaţie financiară stabilă, Buducnost şi Viborg au făcut paşi importanţi în ultima vreme prin care şi-au anunţat revenirea în fruntea handbalului feminin. Mai mult, la Skopje s-a pus pe picioare o echipă galactică, gata să cucerească Europa, aşa cum a făcut-o Kometal la începutul deceniului trecut. Cel puţin trei din grupările amintite, Györ, Vardar şi Krim, sunt cu ochii şi pe ce se întâmplă la Vâlcea, interesul fiind evident pentru handbalistele aflate la sfârşit de contract.

Vestergaard ar putea rămâne

Jakob Vestergaard se dovedeşte a fi un antrenor diplomat. Deşi clubul Oltchim se confruntă cu probleme financiare şi porneşte cu şansa a doua în semifinala Ligii Campionilor cu Gyor, după înfrângerea din tur 22-24, antrenorul danez spune că ar putea continua şi în sezonul următor la campioana României.
Mesajul lui Vestergaard vine pe linia declaraţiilor optimiste lansate din tabăra Oltchimului în ultimele zile. „Mereu sunt întrebat dacă plec de la Oltchim şi chiar nu înţeleg de ce. De ce să plec, de ce să nu rămân? Nu am discutat cu cei din conducere despre sezonul viitor, despre viitorul meu de la Vâlcea pentru simplul fapt că nu s-a terminat cel actual. Nu ar fi penibil să mă duc înainte de returul cu ETO Gyor să întreb ce fac eu după această partidă dificilă? Oricum, nu cred că o formaţie cum este Oltchim va dispărea”, a declarat Verstergaard.

Meciul Gyor – Oltchim s-a disputat aseară, la Vesprem, după închiderea ediţiei.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.