Loading

…ignoră situația în care ne aflăm, iar pentru asta cere public conducerii Primăriei Râmnicu Vâlcea și Consiliului Județean să vină cu o alternativă până săptămâna viitoare, pentru evitarea dezastrului ce se prevede pentru cetățenii acestui oraș.

CET Govora, în prima jumătate a acestui an, trebuia să achiziționeze certificatele CO2 în valoaree de 32 milioane de euro. Adminsitratorul judiciar a prezentat o soluție, ținând cont că CET-ul are 3 obiective de preluat și care pot fi achitate de orice persoană interesată, în contul datoriilor CET. Primăria Râmnicu Vâlcea și Consiliul Județean nu au dat curs invitației de a achiziționa cele 3 obiective, la un cost de 8 milioane de euro, cu termen limită 30 aprilie 2020, dar au transmis o adresă prin care își anunță refuzul. Și nu mai punem la socoteală că Gutău și Rădulescu au decis fără acordul consilierilor locali și județeni, adică la nivel de conducere, iar ei nu sunt altceva decât executivul și nu legislativul.

Cum putem scoate din șanț economia orașului și a județului cu menagerii care sunt acum la butoane?

Pentru reprezentanții noștri care decid ce vor și cum vor, primează investițiile de asfaltare și bordurare, viitorul orașului, în opinia lor, reprezintă doar lucrările de construcție, lucrări care nu aduc nimic înapoi la bugetul local, dar care speră ei să le mai aducă încă un mandat, măcar, în fruntea administrație. Nu vin cu soluții în momentul în care un administrator judiciar le arată că trebuie să se ajungă, urgent, cumva la un consens, pentru că bunurile pe care ei le oferă sunt garanții ale altor creditori care stau la masa credală a societății Govora.

Se pune problema ca toți operatorii economici să fie chemați la discuții, cel puțin așa ar fi bine, și nu doar cei de pe platforma chimică și care sunt beneficiarii aburului industrial, dar și cei care sunt beneficiarii energiei electrice, și puși la masa discuțiilor. Soluții sunt, dar cine să le pună în practică? Un om inteligent, un primar al localității, ar trebui să facă tot posibilul el în primul rând să devină acționarul majoritar al acestei societăți comerciale, astfel încât pe viitor profitul pe care îl obține din această activitate să contribuie la bugetul orașului. Vrea primarul Gutău să facă așa ceva? Se pare că nu!

Până vom reuși să definitivăm centrala proprie în cogenerare, adică să putem să oferim noi populației agentul termic de care are nevoie și să asigurăm noi aburul industrial și în rețea, să dăm energia electrică, va trebui să tragem de CET Govora să funcționeze. Pentru toate acestea avem nevoie de oameni competenți. Deși vedem că nici în ceasul al doisprezecelea, administrația locală și județeană nu realizează că CET Govora este o unitate strategică de care orașul nostru are nevoie, este nevoie de profesionalism, oameni competenți care să înțeleagă că bugetele celor două instituții, Consiliul Local și Consiliul Județean, trebuie urgent să fie rectificate, pentru a se putea face această achiziție până nu este prea târziu.

Consilierii locali și județeni, cei care trebuie să se gândească la binele acestor cetățeni, să ia deciziile pe măsură și să convoace de urgență ședințele prin care să decidă acest lucru și să termine cu cheltuirea banului public, total necorespunzător. Este esențial pentru viitorul nostru să avem un CET prin intermediul unei noi societăți comerciale, cu actualele dotări de care am vorbit, adică cele trei obiective, să putem avea cu 20% mai puțin prețul gazului consumat cu noua centrală.

Trebuie încurajată populația să se racordeze la sistemul centralizat pentru a avea eficiență economică. Nu trebuie implementată ideea dezabonării de la rețeaua termică a orașului, iar cetățenii trebuie să fie informați despre adevăratul cost al unei astfel de centrale care nu poate să-l combată pe cel al unei centrale proprii. Profitabilitatea pentru noua societate poate exista, dar nu prin promovarea incompetenților în funcții și care ne vor duce tot în zona de faliment.

CET Govora are acționar majoritar Consiliul Județean Vâlcea, este în insolvență de 4 ani de zile și are datorii neachitate de 32 milioane de euro numai pentru certificatele CO2, iar 29.000 de apartamente și toate instituțiile publice din municipiu – spitale, școli, gădinițe, creșe, biserici, etc – riscă să rămână fără agent termic începând din toamna acestui an.

Aceste date v-au fost oferite cu ajutorul domnului Virgil Pîrvulescu, expert în finanțe și candidat la Primăria Râmnicu Vâlcea. Pentru detalii suplimentare, vizionați filmul atașat articolului.

VIRGIL PÎRVULESCU CANDIDAT LA PRIMĂRIA MUNICIPIULUI RÂMNICU VÂLCEA
Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.