755 total views

…fac demersuri de autorizare pentru un nou Miting în fața Guvernului, unde vor ajunge pe data de 18 septembrie dacă societățile de pe Platforma Chimică nu ajung la un pact economic și astfel locurile de muncă le sunt în continuare puse în pericol.

Toate Sindicatele de pe Platforma Chimică, timp de trei zile au protestat în fața sediului Prefecturii Vâlcea și Consiliului Județean revendicând păstrarea locurilor de muncă. Adrian Mugioiu, înainte de începerea protestelor, a făcut chiar un apel la vâlceni să li se alăture și să-i susțină pentru că a considerat că „este timpul ca toți vâlcenii să se implice în lupta pentru salvarea Platformei chimice, nu doar membrii de sindicat. Câteva dintre urmările unui posibil dezastru la nivel economic și social ce ar putea lovi județul Vâlcea ar fi pierderea a cel puțin 10.000 locuri de muncă, ceea ce ar implica afectarea vieților în mod grav a peste 50.000 de vâlceni”, și câțiva au participat.

Astăzi, 12 septembrie, forma de protest a luat sfârșit și ca o concluzie a celor trei zile de manifestări s-a decis la nivel de Sindicate să se facă totuși demersurile necesare obținerii unui aviz de la Primăria Municipiului București (P.M.B.), pentru a putea protesta în fața Guvernului, în data de 18 septembrie, în cazul în care nu se rezolvă nimic.

Înainte de terminarea mitingului, Adrian Mugioiu, însoțit de ceilalți lideri de sindicate, a avut o ultimă rundă de discuții cu prefectul Marin, după care a ieșit și le-a comunicat celor prezenți la protest că, luni 16 septembrie, toți parlamentarii vâlceni se vor afla într-o ședință care va avea loc la Prefectura Vâlcea și la care vor participa inclusiv conducerele administrative și judiciare ale societăților de pe Platforma Chimică, convocate de prefect.

Mugioiu a interpelat, în luna august 2019, premierul României, informând că..

….Platforma Chimică Râmnicu Vâlcea se găsește într-o situație de mare importanță pentru economia județului Vâlcea, cu un posibil impact negativ major generat de închiderea Ciech Sodă România. Impactul estimat de noi asupra societății, precum și a altor unități economice din circuitul integrat în care se utilizează energie termică și electrică:

– circa 4000 de locuri de muncă desființate

– circa 30.000 de persoane vor suferi ca urmare a impactului direct sau indirect al reducerilor de costuri la cele două societăți

– peste 600.000.000 euro/an diminuarea cifrei de afaceri la nivelul județului Vâlcea

– peste 100.000.000 lei/an pierderi la bugetul de stat prin impozite și taxe care nu vor mai fi colectate.

Avem nevoie de sprijinul dvs, pentru a păstra acest climat de pace și liniște socială, pentru a exista locuri de muncă pe platforma chimică din județul nostru. Vă rugăm să faceți toate demersurile posibile pentru a putea continua una dintre cele mai importante activități economice din județul Vâlcea”, se arată în adresa transmisă de Adrian Mugioiu, către premierul României.

Observăm că de atunci și până astăzi nu a fost găsită o soluție pentru situația critică în care se află angajații de pe Platforma Chimică și acesta este motivul principal pentru care se dorește ca următorul protes să fie în fața Guvernului. Semn că Sindicaliștii nu mai au încredere în vorbele goale ale prefectului Marin, președintelui Rădulescu ori parlamentarilor vâlceni care nu s-au implicat cu nimic și pe care nimeni i-a văzut în aceste trei zile.

Deși situația este una mai mult decât critică, opoziția prin senator Romulus Bulacu și deputat Cristian Buican, în loc să se implice, măcar de formă și să remită măcar un comunicat de presă cu „regrete eterne”, primul, Bulacu, face public eșecul pe Legea Turismului și al doilea, Buican, este foarte preocupat de denigrarea președintelui „pRădulescu”. Jocurile politice primează, nu vâlcenii care riscă să rămână fără un loc de muncă din 18 septembrie, unii renunțând deja prin oferta voluntară.

 

MAI PUTEȚI CITI:

Ce fel de parteneri sunt cei care „și-o trag” în documente oficiale din care de pierdut are populația?

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.