218 total views

…PENTRU CĂ JUDEȚUL NU ARE GROAPĂ DE GUNOI – SMID, ONOR CONDUCERII CONSILIULUI JUDEȚEAN, DE 10 ANI NU ESTE IMPLEMENTAT!!! PREȘEDINTELE SE PLIMBĂ PE LA ZILELE COMUNELOR!!! JENANT!!! CU UN ASEMENEA DEZASTRU ÎN JUDEȚ NU ÎNȚELEGEM CUM ARE TUPEUL SĂ MAI SCOATĂ CAPUL ÎN LUME ȘI SĂ URCE PE SCENELE ADMINISTRAȚIILOR PUBLICE, SĂ VORBEASCĂ LA MICROFON ÎN FAȚA PRIMARILOR ȘI A CETĂȚENILOR…!!!

Cine este de vină pentru dezastrul pe mediu creat la nivel de județ? Cine este de vină că primarii au devenit peste noapte niște infractori pe mediu? Cine este de vină că județul se împute (sună urât, dar asta e realitatea) zi de zi? Cine este de vină că în curând vom auzi probabil de stabilirea unor focare de infecție în te miri ce zone ale județului? Cine?

Pe unul Rădulescu Constantin, îl cunoaște cineva? Toate weekend-urile domnia sa participă la evenimentele organizate de primari, zi de zi este după fundul RAJDP, că singuri parcă nu pot să-și facă treaba, și JUDEȚUL VÂLCEA, MARCĂ ÎNREGISTRATĂ, SE ÎNGROAPĂ ÎN GUNOI, la propriu, stimabile!!! SMID este în aer! SE ÎMPUTE JUDEȚUL! Și domnia voastră ce faceți?

După Băbeni, Frâncești, Bujoreni, și câte or mai fi că încă nu le știm, dar se pare că apar rând pe rând, o nouă sesizare ne este adusă la cunoștință de la un cetățean din Berbești, orașul cel mai poluat pe mediu. Și cum nu este de ajuns că se dorește depozitarea de cenușă în zonă, că infrastructura rutieră este la pământ, că orașul nu are rețea de apă și canal, dar e oraș, că furnizorul de apă nu este licențiat, că primarul nu mai poate face față problemelor de zi cu zi, acum și gunoiul menajer este aruncat în păduri, în râpe adânci și cu siguranță urmează ca cineva să-i dea foc.

„Gunoiul din orașul Berbești este dus în păduri pe drumul care duce spre comuna Copăceni. Tractorul cu remorcă, proprietatea societății care aparține Consiliului Local, SC Gospodărie Locală Berbești SRL, transportă gunoiul menajer și îl basculează în pădure, apoi după o perioadă de timp îl astupă cu pământ. Primăria încasează de la cetățeni taxa pe gunoi, iar gunoiul este dus în pădure la doi kilometri. Am încercat de nemunărate ori să anunț telefonic Garda de Mediu Vâlcea, cât și Ministerul Mediului, dar la aceste telefoane (n.r. ale instituțiilor) nu răspunde nimeni. Vă solicit de îndată să luați măsuri pentru că în această zonă este un dezastru ecologic, să sancționați Primăria Berbești și SC Gospodărie Locală Berbești SRL, să luați toate măsurile ca cei vinovați să ecologizeze zona pe cheltuiala acestora”, se arată în sesizarea transmisă pe mail către Garda de Mediu Vâlcea, de către un cetățean care înaintează tot astăzi și la Poliția Orașului Berbești o altă petiție.

Tot cetățeanul respectiv ne informează că acest transport ilegal de deșeuri se face de ceva timp și deține în acest sens imagini cu remorca încărcată cu gunoi. Toate demersurile pe care le-a făcut (până în momentul când ne-a transmis informațiile) către organele cu drept de control, nu au fost luate în calcul. Poliția i-a spus că nu are atribuții pe acest segment, GM Vâlcea nu răspunde la telefon.

Contactat telefonic, edilul orașului Berbești, Chelcea Vintilă, nu a ascuns faptul că se duce gunoiul în pădure, dar că… „același reclamagiu…e duce primăria…s-ar putea să ducă și oameni, e dezastru acolo, s-ar fi putut să fi descărcat, au dus pământ și…de curăță șanțuri..tre să-l ducă undeva”….

Contactat telefonic, operatorul de salubrizare spune că Primăria a hotărât ca gunoiul să fie ridicat doar la 2 săptămâni, în rest se descurcă.

Concluzia?

Gunoiul trebuie dus undeva, operatorul este contractat pentru 2 maxim 3 ridicări pe lună pentru a avea administrația costuri cât mai puține pe acest segment, iar soluția găsită este aruncarea în păduri, prin râpe cât mai adânci…În pericol de a avea astfel de probleme ar fi orașul stațiune Călimănești și orașul Horezu!

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.