196 total views

…în condițiile în care Ghibirdic, administratorul public, declară că: ”nemaifiind resurse, pe cine, ce voiați să facem?”, bugetul local este efectiv călcat în picioare. Gutău consideră că miliardele de lei aruncate pe bănci, coșuri de gunoi, locuri de joacă, achiziție sediu primărie, pavele, mașini, terenuri, reparații după constructori la lucrări în garanție, sunt cele mai importante investiții.

În condițiile în care, ori de câte ori are ocazia, se vaită că bugetul local este cu 10 milioane de euro mai mic, primarul Gutău, sparge la propriu bugetul local tot pe bănci și coșuri de gunoi, urmând în 12 martie să achiziționeze alte bănci și coșuri de gunoi în valoare de 748.000 lei (șapte miliarde jumate lei vechi ), dar pentru ca un Cor înființat în urmă cu 38 de ani să funcționeze în continuare…

…NU MAI SUNT BANI!!!

Așadar, mai marele urbei noastre, un tip cu un debit verbal de invidiat, omul nostru le întrece cu mult pe toate, însumate şi ridicate la pătrat, la cub, etc. Numai că, din dorinţa de a fi cât mai convingător, cel mai adesea înşiră cuvinte goale și nu exprimă nimic în afară de critici la adresa altora, în loc să fie atent la criticile care i se aduc și pot fi constructive. Că dacă ne luăm numai după cele personal declarate și anume, ”eu accept critica şi stau seara şi mă gândesc şi iau ce e mai bun din critici”, observăm că nu e așa.

Dacă nu aveți bani, de ce achiziționați locuri de joacă peste măsură, bănci cu nemiluita, coșuri de gunoi? Începeți anul cu alte 7,5 miliarde lei vechi aruncate doar pe bănci și coșuri de gunoi. Chiar sunt necesare, Gutău Mircia? Nu se mai poate locui în orașul ăsta pentru că nu avem bănci și coșuri de gunoi pe metru pătrat, de miliarde de lei? Sunt acestea o urgență, Gutău Mircia? Chiar nu mai poate funcționa primăria fără să achiziționați anul acesta un sediu nou cu 55 de miliarde lei vechi? Reprezintă această achiziție o urgență, Gutău Mircia ?

Aceste achiziții care NU sunt necesare, NU sunt urgențe și au costuri imense, reprezintă doar un singur lucru, deși nu veți recunoaște niciodată, că nu aveți cum: parandărătul.

NU MAI SUNT BANI, GUTĂU MIRCIA?

Deși susțineți că sunteți ”o fire temperamentală”, ați devenit primarul conflictual, primarul denigrator, primarul care jignește foarte mult, primarul care în afară de bănci, trotuare, locuri de joacă și bănci nu achiziționează nimic.

Minutul 10:40

În condițiile în care avem un buget alocat cu 10 milioane de euro mai mic, am alocat Filarmonicii și societăților de cultură sau cum se numesc și teatrului, același buget de anul trecut. Ei trebuie să se descurce cu acel buget și suntem cu toții conștienți că nu avem de unde bani mai mulți, că toți vin și cer bani. De unde să dăm noi mai mult dacă nu există bani. Să se descurce cu același buget că salariile au crescut anul trevut cu 25%, cu 50%, iar acum au crescut iar cu 25%, de unde voiau să scot? Spuneți dumneavoastră, de unde? E foarte ușor să jignim. De unde să fie bani? Ar fi culmea să ne gândim la Filarmonică să se desființeze. Nici vorbă de așa ceva, nici vorbă de așa ceva, dar ăsta este bugetul. Putem să avem și echipă de handbal, să avem și Cor noi în municipiul Râmnicu Vâlcea, să avem și Filarmonică și teatru? Putem suporta? Sunt lucruri pe care vâlcenii le înțeleg, marea lor majoritate le înțeleg”.

La care ”marea majoritate” se referă Gutău? Noi, nu știm! Poate la cei 16.724 care i-au acordat votul din numărul de 99.253 votanți înscriși pe listele electorale cu drept de vot. Poate la ei!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.