1,397 total views

…Astăzi, 24 iunie 2021, când Comisariatul Județean Vâlcea, din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, a fost apelat pe telefonul de permanență și apel la 112 cu privire la faptul că pe raza comunei Fârtățești, din județul Vâlcea, se îngroapă deșeuri și imediat sunt astupate cu pământ cantități însemnate.

Situația repetându-se și în alt loc, cantități însemnate. Din declarațiile cetățenilor care se aflau deja la fața locului cu reprezentant din cadrul IPJ Vâlcea, a rezultat faptul că astăzi au mai fost abandonate și îngropate imediat cantități mari de deșeuri municipale amestecate și colectate de pe raza localității.

Primăria comunei Fârtățești astăzi a făcut grav „cunoștință” cu Garda de Mediu…

„Prea târziu pentru “6, vine Garda!”. După ce am primit apelul voluntarilor sub 30 de minute a fost timpul de reacție și deplasare din Râmnicu Vâlcea la Fârtățești. Ce am găsit acolo? O groapă ilegală de deșeuri patronată chiar de către Primărie. Utilajele care transportau deșeurile și le îngropau aparțin Primăriei. Azi dimineață au mai fost îngropate 11 tone de deșeuri și mascate cu pământ. Urmează ca Garda de Mediu să întocmească actele de control cu măsură complementară prin care utilajele intră în regimul corpului delict, probabil. Primăria are obligația să ecologizeze locația. Din cauza unor astfel de primari și a faptului că industria deșeurilor este mai mult “neagră” decât “albă”, România e tot timpul amenințată cu notificarea UE pentru infringement. Mulțumesc fiecăruia dintre voi pentru că doar împreună putem să facem curat în România”, a scris Octavian Berceanu, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, pe contul său de fb, în urmă cu doar 2 ore.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.