VIDEO Peste 300 de cetăţeni la şedinţa Consiliului Local Lungeşti

Şi în 2016 şedinţele Consiliului Local Lungeşti se ţin tot cu scandal. 7 consilieri locali sunt, de mai bine de doi ani, împotriva primarului liberal, Tiberiu Costea, primar care a făcut pentru comuna Lungeşti ce nu a făcut nimeni în ultimii 22 de ani.

LUNGESTI 1

Cei care se opun cu vehemenţă tututror proiectelor supuse spre aprobare sunt – viceprimarul Ion Iordăchescu, urmat de consilierii Marica Silvestru (fost PDL, acum independent), Dumitraşcu Ionuţ (PSD), Cojocaru Mihai (PSD), Cheşnoiu Ion (fost PDL, acum PMP), Carcadia Gheorghe (a fost la PDL, PRM, PSD, PNŢCD, a candidat pe listele PRM, acum este la PSD), Carcadia Aurel (fost PDL, acum PMP).

Mai multe în filmul ataşat acestui material

Primarul le-a spus cetăţenilor aflaţi în sală:

„Imaginaţi-vă ce este în sufletul meu, ce este în inima mea, imaginaţi-vă ce chin înseamnă fiecare şedinţă pentru mine. Îi aveţi în faţa dumneavoastră pe domnii consilieri care, vedeţi bine, la sumele pe care am reuşit să le aduc în localitate, au rămas muţi. Spunea cineva că am adus contabilul de la Şuşani să facă bugetul. L-am adus şi n-aş da înapoi să-l aduc şi pe domnul Rizea şi pe economistul Băncii Naţionale. Aş aduce pe oricine altcineva în afară de cineva care nu se pricepe. Aş aduce pe oricine se pricepe să facă un buget, pe cineva care se pricepe să pună banii acolo unde trebuie, ca noi, ca şi comunitate, să ne putem dezvolta. De ce credeţi că apelez la altcineva? Pentru că nu mă pricep atât de bine să împart acele sume astfel încât dumneavoastră, la sfârşitul anului, să fiţi mulţumiţi şi ca salariaţi ai Primăriei şi ca salariaţi ai şcolii şi ca persoane cu handicap şi însoţitori ai persoanelor cu handicap şi ca beneficiari ai Legii 416. Întrebarea mea este alta. De ce toată lumea e mulţumită că la finale anului 2015 primăria comunei Lungeşti este cu zero datorii, este cu toate dările la zi către dumneavoastră? Pentru că şi dumneavoastră v-aţi făcut datoria către Primărie şi avem în proporţie de 97 la sută taxe şi impozite achitate. Un lucru extraordinar şi vă mulţumesc din suflet, pe această cale, pentru că numai cu dumneavoastră puteam să creionez un asemenea buget şi datorită dumneavoastră pot veni sumele defalcate”.