617 total views

Liderii Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), copreședinte Maria Grapini și vicepreședinte Ioan Ghișe, s-au întâlnit duminică dimineață cu filiala județeană. Cu această ocazie, peste 100 de participanți, majoritatea dintre ei fiind liderii organizațiilor locale din teritoriu, au fost prezenți în sala Studio a Casei de Cultură a Sindicatelor, stabilind, împreună cu conducerea centrală a partidului, strategia de campanie pentru alegerile locale.

 

Președintele filialei județene a PPU (sl), Nicu Gheorghe, a adresat un mesaj de nemulțumire față de politica principalelor forțe politice din județ conduse de cercuri de interese economice, care au îngropat economia în ansamblul ei.
”Oltchim se află în moarte clinică, Cet-ul se află în moarte clinică, majoritatea societăților cu capital de stat și mixt se află în moarte clinică, astfel că putem spune că întraga economie a județului se află în moarte poli-clinică”, a afirmat Nicu Gheorghe.
Copreședintele PPU (sl), europarlamentar Maria Grapini, a accentuat situația politică la nivel de țară, o politică distructivă care a sărăcit populația și a permis ca grupuri politice de sorginte mafiotă să acumuleze averi incomensurabile. Maria Grapini a făcut apel la liderii politici din teritoriu să nu se lase intimidați și cumpărați de liderii altor partide, să convingă populația să voteze un partid nou înființat cu oameni politici curați și integrii, care dau valoare meritrocrației.
PPU SL

”Este un partid mic înființat în urmă cu câteva luni, care are un program politic foarte bine structurat. Este în obligația noastră să îl facem să crească, explicând cetățenilor că nu putem pune în valoare ideile și programele noastre, unice în palierul tuturor partidelor, dacă nu avem consilieri locali, județeni și primari. Cetățenii trebuie să înțeleagă acest lucru și să ne voteze dacă își doresc un trai mai bun. Ei nu trebuie să mai permită ca aceste funcții să fie ocupate tot de oameni corupți, nepregătiți profesional, aroganți și proști. Toți aceștia pot fi alungați din funcțiile pe care le dețin la urnele de votare, dând posibilitatea celor care n-au făcut politică să se afirme”, a conchis Maria Grapini.
În cuvântul său, vicepreședintele Ioan Ghișe a făcut o demonstrație despre cum și mai ales de unde, pot fi aduse la bugetul de stat fonduri, ce pot depăși de două ori valoarea actualului buget, fapt ce poate permite în următorii ani alinierea echitabilă a salariilor și pensiilor.
”Valoarea coșului zilnic este stabilit de specialiști la 1800 de lei. Cu actualul minim pe economie nu putem acoperi coșul zilnic, nemaipunând la socoteală facturile la utilități. Imaginați-vă cum se descurcă un om cu o pensie de la CAP de numai 400 de lei pe lună, în condițiile în care un fost director de penitenciar are o pensie de peste 300 de milioane de lei vechi pe lună. Așa stând lucrurile, noi venim cu propunerea stabilirii unui prag de salarizare și unul pentru pensii. Cei care se află sub nivelul acestor praguri, vor beneficia de o creștere anuală până la atingerea lor. Cei care se află peste nivel nu vor beneficia de nicio majorare până nu vor fi prinși din urmă, urmând apoi ca toți de beneficieze în mod egal de creșterile prevăzute”, a declarat senatorul Ioan Ghișe.
Întraga asistență a fost mulțumită de prestația liderilor de la centru, urmată de discuții personale și găsirea de soluții la problemele liderilor filialelor PPU (sl) din județul Vâlcea.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.