252 total views

VEȚELEANU – Nu așa se rezolvă lucrurile, venind cu bâta la primărie

Corul Academic ”Euphonia” al Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” desființat de primarul Gutău Mircia din lipsa banilor sau dispute politice?

Ați dat 10.000 de lei pe o bancă și 2.300 de lei pe un coș de gunoi și pentru asta ați desființat cantina socială, pentru amărâții care v-au votat pentru că nu mai aveți bani? Poliția Locală ați trecut-o în direcția aparatului primarului. Ați crescut salariile la angajați pe seama taxelor și impozitelor mărite cu 30%. Desființați licee pentru că dau căldura afară pe geam, desființați Corul Filarmonicii să nu mai plătiți cărțile de muncă pentru 22 de angajați care au 4 concerte pe an, dar nu știți nimic despre activitatea acestora. În schimb, achiziționați bănci și coșuri de gunoi peste măsură, înlocuiți pavele bune cu altele noi, amenajați locuri de joacă peste măsură și organizați un Bal al Primăriei unde să ascultați, nu Corul Filarmonicii sau Orchestra, ci manele.

Proiectul de hotărâre ”privind aprobarea bugetului local și a listei de investiții pe surse de finanțare pentru anul 2018” prezintă procentual repartizarea creditelor bugetare pe anul 2018 pe capitole de cheltuieli care este prezentat conform foto atașat:

Dar, la repartizarea resurselor bugetului local pe capitole de cheltuieli și destinație s-au avut în vedere conform foto atașat:

În urma acestui proiect de hotărâre au apărut discuții vis-a-vis de desființarea Corului Academic al Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, pe motiv că nu mai sunt bani la bugetul local și astfel 22 de locuri de muncă trebuie desființate. Dar, atunci când primarul a susținut că nu mai poate plăti 22 de cărți de muncă nu s-a gândit că o familie este compusă din minim 3 membri și astfel cele 22 de persoane pot deveni 66 de persoane care ar rămâne fără banii de existență zilnică. Gutău nu are de unde să știe ce situație are fiecare acasă, negândind o clipă că poate cei 22 sunt chiar stâlpul familiei. Ori, lăsându-i pe drumuri poate avea pe conștiință 66 de suflete care se vor chinui să supraviețuiască, în timp ce dumnealui, la ora când publicăm acest articol, se desfată pe banii noștri împreună cu anumiți consilieri, în nu știm ce țară.

Pentru asta a fost votat Gutău Mircia, pentru a desființa locuri de muncă și a se sparge în figuri, la propriu, pe bani publici:

– trotuare și iluminat public pe o singură stradă – 5.000.000 lei

– achiziționare sediu primărie – 5.500.000 lei

– amenajare locuri de joacă – 1.300.000 lei

– echipamente locuri de joacă – 310.000

– locuri de joacă – 240.000 lei

– bazin apă sărată – 519.000 lei

– consultanță transport public – 155.000 lei

– întreținere spații verzi – 600.000 lei

– Balul Primăriei – 700.000 lei

– album foto – 126.000 lei

– achiziționare bănci – 300.000 lei

– cumpărări terenuri – milioane de lei

– reparații după constructori, la lucrări în garanție – milioane de lei

– achiziții mașini – milioane de lei

Mircia Gutău – a refuzat să stea de vorbă cu angajații Filarmonicii

Vețeleanu Eusebiu – viceprimar – declarație mincinoasă

Președintele Sindicatului lucrătorilor în cultură (SLC) – protestăm pajnic să ne arătăm indignarea față de această situație

Ghibirdic Alexandru – nemaifiind resurse, pe cine, ce voiați să facem?

Prefect Florian Marin – prefectul nu poate interveni, dar orice persoană lezată se poate adresa instanței

Stanciu Meda – manager Filarmonică – nu pot contrazice decizia primarului și a plecat la restaurantul vis-a-vis de Filarmonică, la cafea

Mai jos declarațiile video ale parților implicate

Rușine administrației Gutău! Rușine Consiliul Local Municipal!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.