164 total views

În conferinţa din 15 iulie, primarul Râmnicului a afirmat că salariaţii societăţii Pieţe Prest au un salariu de 1300 lei/lună, în timp ce angajaţii ADP, 900 lei/lună.

GVP

Primarul dă dovadă încă odată că este dezinformat. În urma conferinţei redată pe canalele TV locale, mai mulţi angajaţi ai societăţii Pieţe Prest s-au revoltat, aducând opiniei publice argumente în defavoarea edilului (vezi foto ataşat)

Gutău insistă ca într-o perioadă foarte scurtă de timp, ADP Râmnicu Vâlcea să fuzioneze cu societatea Pieţe Prest.

Pieţe Prest

Piete Prest este o societate pe acţiuni (SA), care se autofinanţează din serviciile prestate la tarifele stabilite de Consiliul Local. Societatea are 215 muncitori necalificaţi care au un venit brut de 916 lei/lună, 87 de muncitori calificaţi cu un spor în plus la salariu între 50-100 lei. TESA are 32 de salariaţi şi şefi serviciu care au aproximativ 70, 80 sau chiar 100 de oameni în subordine, cu un venit brut de 2200 lei respectiv 2800, ceea ce înseamnă 1800 şi respectiv 2400 venit net. Directorul general are un salariu de 3400 lei, brut. Pieţe Prest administrează 13 centre care sunt şi consumatoare, dar şi aducătoare de resurse financiare la propriul buget.

DADP Râmnicu Vâlcea

Direcţia Administrării Domeniului Public ( D.A.D.P. ) este serviciul public organizat de către Consiliul Local Râmnicu Vâlcea conform prevederilor Legii nr.215/2001(republicata) a Administraţiei Publice Locale şi îşi desfăşoară activitatea după propriul regulament de organizare şi funcţionare aprobat de Consiliul Local. DADP este o Direcţie în cadrul Primăriei şi nu are competenţă pentru activităţi de comercializare. Direcţia are aproximativ 170 de angajaţi, majoritatea fiind calificaţi şi cu studii superioare, iar veniturile acestora sunt identice cu cele ale celor de la Pieţe Prest. Mai clar, şi calificaţii şi necalificaţii nu depăşesc salariile minime pe economie. În concluzie, un salariat ADP sau Pieţe Prest are salariu aproximativ la fel…900 lei, nicidecum P.P, 1300 şi ADP, 900, cum a declarat edilul municipiului.

De ce se doreşte ca Pieţe Prest să “înghită” ADP?

În urma acestor declaraţii au apărut tot felul de speculaţii conform cărora, aceasta ar fi o nouă manevră a edilului care trebuie să onoreze promisiunile făcute susţinătorilor („lipitorilor de afişe”) apropiaţi, din campania electorală. Chiar dacă ADP va fi “înghiţită” de Pieţe Prest, societatea nou creată se va numi tot Pieţe Prest, deoarece aceasta este licenţiată pe servicii de salubrizare. Pe de altă parte, există voci care suţin că fuzionarea celor două societăţi nu se poate realiza, deoarece nu există temei legal. În cazul în care s-ar modifica denumirea, conform legii, în maxim 30 de zile, serviciile respective ar trebui scoase la licitaţie. De aici reiese că zvonurile care circulă prin urbea Râmnicului, ar putea fii adevărate, edilul urmărind ca din societatea nou creată să nu “răsufle” nimic.
Subordonare Gutău, 100%!

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.