236 total views

Ca o introducere, menționez faptul că de o jumătate de an iau parte la ședințele de CL ale orașului Băile Olănești și concluzia este că problemele minore ale comunității executivul local nu le poate rezolva fiind depășit de situație. Se notează că până la următoarea ședință se va face și se va drege, dar se uită. Câinii, gunoaiele, lipsa locurilor de parcare, lipsa apei termale, lipsa unui punct de prim ajutor și multe, foarte alte multe probleme minore pe care adminsitrația locală nu le poate rezolva pentru că există o foarte mare lipsă de implicare a acestora. În Primărie se doarme ori sunt depășiți de situație!!!

 

Ședința de Consiliul Local a orașului Băile Olănești de vineri, 26 octombrie 2018, aduce în atenție un subiect fierbinte care este dosit, prin documente spun unii consilieri locali, de autorități favorizând astfel agentul economic care își exercită activitatea pe drumurile publice din localitate.

La ședință au participat cetățenii afectați de această situație, iar discuțiile au avut iz de amenințări, promisiuni de plângeri penale pentru primar sau viceprimar care sunt suspectați că merg la mită, la ei primând agentul econimic și nu cetățeanul de rând, favorizându-i, la general, pe agenții economici în fața acestora.

Este vorba despre un agent economic care își transportă masa lemnoasă, pe care o exploatează, cu mașini de tonaj greu și care pe parcursul drumului traversează zona – strada Valea de Case – și pune în pericol anumite case care sunt construite din anii 1930 sau imediat după. Mai mult, drumul doar ce a fost asfaltat în vara acestui an și pe lânga faptul că nu este marcat cu indicatoare rutiere care să semnalizeze tonajul acceptat, drumul nu permite tonajul folosit de agentul economic chiar dacă lipsesc indicatoarele respective. Se deduce astfel că intenționat nu a fost semnalizat, exact pentru ca agentul să treacă cu ce mașini dorește nerespectând astfel limitele impuse (vezi film atașat). Se pare că asta ar fi o înțelegere între agentul economic și executivul local, înțelegere pe care consilierii au criticat-o în plenul ședinței și au cerut chiar explicații deși nu le-au obținut. Viceprimarul Tomescu nu a reușit să-i informeze cu nimic concret pe durata celor 50 de minute în care a fost dezbătut subiectul și mai mult le-a spus că „la ora asta în primărie nu mai este nimeni nu am ce acte să vă dau”, deși în primărie erau toți angajații, ședinta începând la ora 13.00, doar dacă la primăria Băile Olănești angajații nu cumva pleacă vinerea de la 12.00.

Exploatarea se face pe teritoriu comunei Muereasca, iar agentul economic, susține consilierul Păunescu, „avea posibilitatea să treacă pe drumul care leagă zona de unde exploatează către Muereasca, dar a ales chipurile acest drum ca au văzut ei că pe GPS e mai scurt”. Se pare că pe drumurile din Muereasca nu au primit aviz de trecere, iar la Olănești „au găsit ori „proștii” ori șpăgarii, care pe un drum proaspăt asfaltat i-au lăsat să circule în voie pentru câțiva crăițari, că s-a dus vestea că ăștia până nu iau șpagă nu dă la nimeni nimic”, ne spune un localnic afectat.

Primarul Sorin Vasilache, de mai bine o lună de zile, se află în concediul medical, iar primăria este condusă de viceprimarul orașului, Tomescu Ilie, care răspunde anumitor solicitări cu sintagma „pe mine nu mă interesează cine ce face, ci să se facă!” și care este acuzat de lipsa de colaborare cu edilul, consilierii spunând că una le spune primarul și alta le spune dumnealui.

Concluzia?

Conducerea primăriei pe lângă faptul că este depășită de situația în sine și nu numai, este clar în culpă și nu vrea să recunoască că a greșit și să îndrepte lucrurile, evitând lămuririle complete în privința actelor de transport și altor solicitări pe care consilierii le-au cerut.

Vom reveni pe acest subiect!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.