299 total views

La nici două zile de la o sesizare privind depozitarea de deșeuri ilegale, avem o nouă sesizare a unei ilegalități pe mediu transmisă de cetățeni din zona Băbeni. În punctul „fosta balastieră din Băbeni”, pe malul pârâului Bistrița, mormane de deșeuri ardeau în liniște fără, chipurile, ca autoritatea locală să aibă cunoștință de așa ceva, după cum chiar primarul Ștefan Bogdan a declarat.

Miercuri 17 iulie, pentru blocurile din oraș, administrația locală a decis că în lipsa unui operator nu trebuie să se umple de gunoaie și a pornit colectarea acestora pe cont propriu, fără să țină cont că nu este autorizată nici pentru colectare, nici pentru transport și nici pentru arderea lor în locuri nepermise. Colectarea, spun cetățenii, s-a făcut cu un utilaj gen încărcător frontal care aparține Primăriei și apoi vărsate într-o basculantă cu capacitatea de 3,5 tone care aparține, atenție!, societății RALUNIC, cea care tocmai a fost amendată de Garda de Mediu cu suma de 20.000 de lei pentru încălcarea legislației pe acest domeniu, în altă locație din județ. La colectare a asistat chiar edilul orașului, ne spun cetățenii. Cu alte cuvinte, RALUNIC, mai nou, s-a transformat în operator de salubrizare, dar unul neautorizat.

În opinia noastră, atât administrația locală cât și „operatorul” RALUNIC au convenit ca ilegal să colecteze deșeurile de la blocurile din oraș, ca mai apoi să le abandoneze în loc nepermis și să le ardă, departe de ochii curioșilor.

Totuși, nu am înțeles de ce primarul Bogdan Ștefan a mințit în privința deșeurilor abandonate, spunând că le-a dus la Râmnic la groapă, adică la Fețeni, nedându-și seama că astfel îi face rău edilului municipiului, dar și firmei RALUNIC. Adică să te acoperi pe tine, îi bagi la altul în cârcă situația? Domnule primar, nu era logic că eu voi verifica cele spune de dvs, mai ales că știu foarte bine că la Fețeni nu se primesc deșeuri din județ și mai ales nesortate? Problema este că nu trebuia să verific nimic, am știut de la bun început că mințiți.

La Fețeni nu se pot descărca deșeuri menajere nesortate și care aparțin județului, în momentul de față, iar RALUNIC nu are avizele/autorizațiile necesare pentru un astfel de transport pe drumul public în orice parte a județului, fie el și în câmpul părăsit unde tot pe drumul public trebuie să treacă pentru a ajunge acolo – vezi aici amenda pentru acest lucru.

Acum, în urma declarației administratorului firmei RALUNIC – Răduca Nicolae – pentru depozitarea ilegală de deșeuri la Bujoreni, în care a amenințat cu procese și a tratat cu superficialitate cele sesizate de localnici și autorități, ne-am gândit că nu are rost să-l contactăm pentru un punct de vedere. Însă, dacă are ceva de obiectat, poate remite un punct de vedere publicației. Cu „managerii” care ne mint și ne amenință nu are rost să stăm de vorbă. Același lucru este valabil și pentru edilul orașului Băbeni, pentru viitor.

Când suntem luați de proști, reacționăm! Stimabililor!

Concluzia?

Așteptăm punctul de vedere al Gărzii de Mediu pe care, evident, îl vom face public. Articolul se bazează pe o anchetă la fața locului, discuții cu cetățenii și autoritățile cu drept de control, iar filmele și pozele ne aparțin.

Ștefan Prală, directorul ABA Olt – „inspectorii de la SGA Vâlcea au constatat că nu este depășită zona de protecție”.

 

DOMNULE RĂDULESCU CONSTANTIN, VĂ PLACE CE JUDEȚ FRUMOS AVEM? MARCĂ ÎNREGISTRATĂ! DOMNULE PREFECT, CE SPUNEȚI DE ACTIVITATEA PRIMARILOR CARE SE OCUPĂ CU AȘA CEVA?

IMAGINI DIN ACEIAȘI ZONĂ!

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.