Loading

….încă, pentru că „pașii” întregului proces de angajare au „distrus” memoriile unora și supărați nevoie mare au cântat în gura mare că dedicația există, e neprețuită, și public să fie făcută. „Invidioșii” ne-au informat că au fost presiuni mari ca acest post să fie scos la concurs, preferata fiind o persoană importantă în societate.

Nu vom detalia aici cu cine este, a cui a fost, cine a adus-o, cine a susținut-o, pentru că nu e treaba noastră, chiar dacă toate cele duc la o angajare pe bani publici. Totuși, cine ne-a sesizat ar fi dorit să menționăm toate aceste detalii pentru a se cunoaște de fapt cum se fac angajările în Primăria Râmnicu Vâlcea sau în structurile acesteia. Preferata postului se află în anturajul edilului și cu asta credem că am spus cam tot. Sigur toate acestea vor fi expuse de cunoscători în comentarii după postarea articolului, dar nici asta nu este treaba noastră. În conținutul acestui articol de presă vom explica doar cum stă treaba cu suspendarea concursului pentru ocuparea postului de director artistic.

La sfârșitul lui 2020 am solicitat un punct de vedere managerului ce coordonează Teatrul Municipal „Ariel”, actorul Gabriel Popescu, cu privire la postul pe care l-a scos la concurs – director cu atribuții artistice, concurs ce trebuia susținut, potrivit calendar, în data de 28 decembrie 2020 – proba scrisă și 6 ianuarie 2021 – susținerea interviului.

Pe lângă condițiile generale de participare la concurs, regăsim și condiții specifice, iar dintre acestea una ne-a atras atenția în mod direct – vechime în funcții de conducere artistice minim 2 ani. În 15 decembrie Popescu Gabriel încearcă din răsputeri să explice importanța postului scos la concurs, în 16 decembrie primarul Mircia Gutău se arată extrem de nervos că se fac verificări cu privire la acest concurs care devenise deja o dispută în spațiul public, iar în 18 decembrie managerul semnează anunțul privind suspendarea concursului, menționând că totul se întâmplă din „motive obiective, urmând ca procedura să fie reluată la o dată ulterioară, ce va fi comunicată prin aceleași mijloace legale de informare”. Scurt și la obiect !

Numai că, suspendarea concursului atrage alte noi suspiciuni, în condițiile în care anunțul de angajare a fost publicat în Monitorul Oficial, în media locală și națională sau alte mijloace de comunicare obligatorie. Totuși, Popescu susține că „până acum nu au fost restricții legislative, nu a putut să-l scoată fiind pandemie și nu s-a dat voie, dar că are dreptul oricând să scoată postul la concurs pentru că are nevoie de un director artistic, dând asigurări că se poate înscrie oricine dacă îndeplinește condițiile.

Cu toate astea, vedem o suspendare cu cântec, invocându-se HG 286/2011…

„aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcțiilor contractuale și a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice”

…art. 38, alin 1, lit b)

(1) În cazul în care, din motive obiective, nu se pot respecta data și ora desfășurării concursului:

b) se reia procedura de organizare și desfășurare a acestuia dacă amânarea nu poate fi dispusă conform lit. a) – concursul se amână pentru o perioadă de maximum 15 zile lucrătoare.

Nu credem sub nici o formă motivele „obiective” invocate – nerespectarea datelor și orelor desfășurării concursului – ci mai repede suspendarea are la bază condiția specifică de participare – vechime de 2 ani în funcții de conducere artistice – și ăsta de fapt ar putea fi unul din motivele suspendării. Din spusele managerului, postul de director artistic, în momentul de față, este ocupat prin delegație de actrița Anca Olteanu, prin interimat, de aproximativ 1 an de zile, el fiind cel care a decis personal să o „urce” în această funcție de conducere.

Scoaterea la concurs abia acum a postului de director artistic a stârnit discuții deoarece se bănuiește că este cu dedicație chiar pentru Anca Olteanu, actrița preferată a edilului, mai ales că aceasta i-a dedicat și o odă electorală, în opinia multora atunci când au văzut-o și ascultat-o total nepotrivită. Anca Olteanu poate nu întrunește condiția specifică – 2 ani vechime – și poate nici altele, dar pentru că „invidioșii” s-au sesizat, de urgență concursul l-au suspendat, pentru a nu da în ilegalitate, că în imoralitate sunt de multă vreme. Mai mult, anunțul a fost publicat în 3 decembrie și suspendat în 18 decembrie, perioadă în care nu s-a înscris nimeni, lucru care reiese din lipsa unui anunț în acest sens pe platforma online a Teatrului „Ariel”.

Despre Anca Olteanu, Popescu deși susține că nu este prima dată când stârnește discuții în spațiul public, fiind atacată și criticată de mai multe ori, răsfoind internetul am găsit doar articole de bine și nimic negativ. „Dacă scoteam postul la concurs acum un an, nu era tot la fel ? Vă spun eu că era tot așa ! De vorbit se va vorbi mereu și mereu vor fi destui cărora nu le va conveni”, mai adaugă Popescu cu o siguranță de invidiat. Despre oda în cinstea primarului Mircia Gutău, Popescu a lăsat de înțeles că Anca Olteanu și-a exprimat sentimentele vis-a-vis de munca unui om, iar momentul „artistic” nu afectează imaginea Teatrului Municipal „Ariel”.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.