36 total views

Un nou termen în procesul privind casa familiei Iohannis, din Sibiu, a fost programat, miercuri 18 ianuarie, la Curtea de Apel Pitești

Un nou termen în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia președintelui Klaus Iohannis a fost programat miercuri, la Curtea de Apel Pitești, fiind al patrulea după strămutarea cauzei de la instanța similară din Brașov.
O parte din declarația avocatului Vâlcan, de astăzi 18 ianuarie, în fața Curții de Apel Pitești,  în dosarul casei din Sibiu a lui Iohannis. În dosar Președintele Iohannis a formulat contestație în anulare împotriva sentintei în care a pierdut o casă din Sibiu pe care ulterior o închiriase Raiffaissen Bank.

UPDATE

Curtea de Apel Piteşti a respins, miercuri, cererea de suspendare a procesului privind casa din Sibiu pierdută de familia preşedintelui Klaus Iohannis.

“Respinge cererea de suspendare. Admite cererea formulată de intimaţi privind emiterea unei adrese către Primăria Sibiu în vederea comunicării moştenitorilor defunctei Lăzurcă Georgeta. Respinge cererea privind emiterea unei adrese către biroul notarial. Prorogă cererea de introducere în cauză a moştenitorilor defunctei Lăzurcă Georgeta formulată de intimaţi pentru următorul termen. Amână cauza la data de 15.02.2017”, se arată în încheierea de şedinţă.

Cererile de suspendare şi amânare au fost formulate de avocatul familiei Iohannis, până la stabilirea persoanelor care au calitatea de moştenitor al soacrei preşedintelui, Georgeta Lăzurcă, la rândul ei parte în proces înainte de decesul survenit în anul 2016.

Avocatul Virgiliu Viorel Vulcan, reprezentantul celor cu care se judecă familia prezidenţială, a apreciat că cererile depuse de partea adversă reprezintă o încercare de tergiversare a judecării contestaţiei în anulare, prin apelarea la “tertipuri procedurale”.

“Dacă moare o parte a unui proces, ea trebuie înlocuită de moştenitori. Prima soacră a ţării a murit, ea trebuie înlocuită de moştenitori (…) care ar fi singurul moştenitor doamna Iohannis. Folosindu-se de tertipuri procedurale, avocaţii domnului preşedinte încearcă să suspende cauza, să o tergiverseze la maxim, pentru că şansele sunt, din punctul meu de vedere, zero. (…) Aşa spune procedura, dacă decedează una dintre părţi, cauza se poate suspenda până sunt indicaţi şi introduşi în cauză cei care urmează, moştenitorii”, a declarat avocatul.

El a adăugat că Ministerul Finanţelor ar trebui să aplice hotărârea irevocabilă pronunţată de Tribunalul Braşov în cauza privind casa din Sibiu.

mai multe detalii AICI

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.