203 total views

A fost ministrul Apelor și Pădurilor la Vâlcea! Și ce-am văzut?

Un președinte de județ total nepoliticos, un prefect care a interzis accesul mass-media în sală la ședința de lucru, un director care nu avea ce căuta la dezbatere, o prezență foarte slabă a participanților ținând cont că ședința a fost un regională (7 județe invitate) și un ministru popular înainte de începerea ședinței de lucru.

Constantin Rădulescu

Atât cât ni s-a permis să filmăm, nu am putut să nu observăm că președintele CJ a fost total lipsit de bun simț, atâta timp cât și-a permis să urce pe scena din incinta sălii înaintea ministrului, s-a așezat pe scaun în timp ce ministrul își cam făcea singur loc să ajungă la scaun și mai mult, a luat și primul cuvântul (vezi video atașat). Cu permisiunea prefectului, nu a ministrului, Rădulescu a profitat de camerele de luat vederi ale mass-media , cum dealtfel a și menționat, pentru a se lăuda cum sare el în ajutorul primarilor din județ și le prezintă problemele în fața ministrului. Deși ședința de lucru a fost una cu specific forestier, invitați fiind reprezentanţi ai proprietarilor și administratorilor de păduri, ai sectorului de exploatare a lemnului, ai industriei de prelucrare primară şi ai industriei mobilei din Regiunea de Dezvoltare Sud Vest, Rădulescu a bătut câmpii despre problemele pe care le întâmpină, chipurile, primarii pe cursurile de apă ce pot avea efect devastator pe drumurile județene. În acest sens, susține că are de la primari un centralizator cu problemele indicate. O altă problemă ridicată de acesta în prezența ministrului Deneș a fost că el nu mai vede iepuri ori fazani, lucruri pe care trebuie să le spună că ”țin de o atitudine la nivel național”.

Constantin Rădulescu, subalternul lui Gutău Mircia, dacă aveți probleme pe cursurile de apă de ce nu faceți conferințe de presă să ne prezentați aceste probleme ale edililor din județ, pentru a le putea mediatiza?

Constantin Rădulescu, subalternul lui Gutău Mircia, dacă aveți probleme pe cursurile de apă care ar putea grav afecta investițiile pe drumurile județene, de ce le prezentați abia acum în fața unui ministru?

Constantin Rădulescu, subalternul lui Gutău Mircia, știți că încalcați de aproape doi ani de zile, Art. 17, alin 1, din Legea 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public?

Constantin Rădulescu, subalternul lui Gută Mircia, știți că ședința de lucru a ministrului a fost una de natură administrativă și nu politică, astfel că nu aveați nici un drept să spuneți că prezența domniei voastre este una în dublă calitate și anume, nu doar de președinte al Consiliului Județean, ci și de președinte al PSD Vâlcea?

Constantin Rădulescu, subalternul lui Gută Mircia, vă sfătuim să nu mai faceți astfel de gafe. Consiliul Județean nu este moșia PSD în care v-ați permis să faceți campanie electorală, spunând că împreună cu parlamentarii PSD îl veți susține pe ministrul Deneș.

Marin Florian

Prefectul a jucat rolul de țap ispășitor, acceptând la indicațiile cuiva, nu știm cine, dar bănuim, să le facă unora jocul politic și astfel să scoată presa afară de la ședința de lucru a ministrului, deși înainte cu o zi primise din partea publicației TdV o sesizare în care îl informam despre faptul că se încalcă Art. 19. Alin 2, din Legea 544/2001, privind liberul acces la informatiile de interes public. Și pe cale de consecință, ”vă rugăm să vă revizuiți de urgență comunicatul de presă și să ne comunicați răspunsul în urma celor sesizate”, mai era specificat în sesizarea adresată prefectului Marin, sesizare ce a rămas, evident, fără un răspuns.

Prală Ștefan

Acest director al ABA Olt, susținut de o gașcă politică locală, a fost prezent la dezbatere deși nu credem că a fost invitat. Dar dacă, totuși, a fost invitat, cineva l-a chemat degeaba și nu i-a spus și lui tema ședinței de lucru care a fost una de natură forestieră, așa cum am menționat mai sus, nicidecum una cu probleme pe cursurile de apă, așa cum a spus subalternul lui Gutău, Rădulescu. Mai mult, pe Prală, ministrul nici măcar nu-l cunoaște, atât este de mic și asta se poate vedea din filmarea atașată acestui articol de presă. Dacă majoritatea au întins mâna câtre ministru, directorașul nostru a stat ca ”o tută”. Dacă vă uitați atenți la filmare o să râdeți și voi cum se uita ”ca tuta” .

Ioan Deneș

Ministrul, un tip popular, apreciat de cei prezenți pentru gestul lui de a trece să dea mâna cu fiecare, a avut un intro pentru presă, după care a aștepat să părăsim sala pentru a-și începe ședința de lucru. Nu înainte de a părăsi sala de ședință (n.r. -presa), s-au cerut lămuriri cu privire la accesul intersis al presei la dezbatere, iar ministrul a spus că ”modalitatea de desfășurare a ședinței a fost stabilită de Prefectură”.

Concluzia

Rădulescu, Marin și Deneș au încălcat grav Art. 15, alin 1,2, Art. 19, alin 2, 3, din Legea 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, pentru că ceea ce au făcut este o măsură abuzivă care a încălcat dreptul la activitatea de culegere și de difuzare a informațiilor de interes public, o concretizare a dreptului cetățenilor de a avea acces la orice informație de interes public. Mai mult, consilierul Muscă a spus una și mai neavizată: ”știți bine că oamenii nu se pot exprima deschiși, au rețineri când este presa prezentă”. Halal răspuns stimate consilier. Cu un așa răspuns trebuie să plecați de urgență acasă.

Art. 21, alin 1 ”Refuzul explicit sau tacit al angajatului desemnat al unei autorități ori instituții publice pentru aplicarea prevederilor prezentei legi constituie abatere și atrage răspunderea disciplinară a celui vinovat”.

Cine va fi sancționat? Nimeni!

MINUTUL 12:15

Vom reveni! Cazuri de corupție la nivel de minister prezentate la ședința de lucru a ministrului Deneș,

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.