33 total views

Marţi, 29 iulie, preşedintele PSD, Victor Ponta, şi-a dorit să aibă o zi fastă. Era ziua în care îşi lansa oficial candidatura spre dealul Cotrocenilor, locul unde, deşi ne-a dat asigurări că nu vrea de nici o culoare, de-abia aşteaptă să ajungă.


Numai că socoteala de acasă (Palatul Victoria, Bucureşti) nu a coincis cu cea de pe teren, adică, s-a trezit cu trei judeţe înecate de torente, Vâlcea, Argeş şi Gorj, şi peste 6000 de pesedişti din toată ţara, puşi pe drum spre eterna şi fascinanta Cetate a Băniei.

Întâlnirea cu membrii de partid s-a dorit să fie un spectacol de tip Hollywood, în care efectele vizuale şi discursurile şefilor PSD să inducă masei de pesedişti prezenţi la Craiova ideea de forţă şi coeziune. Efectul a fost până la urmă obţinut, dar nu ca rezultat al discursurilor ţinute, ci datorită emulaţiei sălii, unde oameni din regiuni diferite ale ţării au reuşit să rezoneze la unison. Momentul cel mai aşteptat al serii, discursul lui Victor Ponta, a fost unul ratat. Un discurs lung (de circa o oră), fără vivacitate şi putere a mesajului. Ceea ce a spus Victor Ponta a fost mai mult o dare de seamă a unei organizaţii oarecare a PSD-ului, dintr-o localitate anostă şi anonimă.

Se naşte o întrebare

Fie Victor Ponta a fost afectat de tragedia pe care tocmai o urmărise cu propriii ochi în judeţul său de baştină (oraşul Novaci, judeţul Gorj), fie a adoptat o strategie de temporizare a mesajelor principale din campania electorală, pentru Congresul din septembrie. Şi într-un caz şi în celălalt, strategia aleasă de consilierii săi a fost falimentară, pentru că cei 6000 de delegaţi PSD, credem, ar fi vrut să vadă un lider carismatic, proeuropean şi care să reprezinte într-adevăr factorul de echilibru pe care România îl aşteaptă de 24 de ani. Din păcate, Victor Ponta nu a dat nici un moment această imagine deoarece a părut mai mult plictisit decât interesat să câştige sufletele membrilor săi de partid.
Să fie, oare, cuibărită în mintea lui Victor Ponta ideea regretului că va pierde conducerea PSD? Tindem să credem că da, deoarece Liviu Dragnea a avut grijă să informeze sala că hotărârea de candidatură a lui Victor Ponta a fost luată în momentul în care PNL-ul a rupt USL-ul (februarie 2014), iar PSD nu putea rămâne într-o eternă poziţie de şah faţă de Palatul Cotroceni.

Şi, uite aşa, vom vedea dacă la Congresul din septembrie vom găsi un Victor Ponta mobilizat pe ideea cuceririi Palatului Cotroceni, printr-o campanie educată proeuropeană şi în respectul legii, sau vom descoperi un Victor Ponta plin de regrete că pierde conducerea PSD.

 

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.