248 total views

Prima lovitură, direcţionată către secretarul municipiului RâmnicuVâlcea: „Sunteţi incompatibil!”

Scandal pe faţă în Consiliul Local al Râmnicului. Primarul interimar, Ion Gigi Matei, pare decis să „ceară sânge” în cazul funcţionarilor publici prinşi în postură de incompatibilitate. Prima victimă a vânătorii de capete declanşată de viceprimarul cu atribuţii de primar a fost chiar secretarul municipiului, Toma Mihăescu.

Ceartă cu cuţitele pe masă

Aprobarea bugetelor unor societăţi controlate de Consiliul Local al Râmnicului a generat conflicte atât între opoziţie şi reprezentanţii Puterii din primărie, cât mai ales un schimb dur de replici între secretarul Mihăescu şi viceprimarul Ion Gigi Matei. Propunerea viceprimarului de limitare a salariilor directorilor de la Pieţe Prest şi SC ETA SA, precum şi de reducere a indemnizaţiilor pentru reprezentanţii AGA şi CA ale celor două societăţi a stârnit furtuna în cadrul consiliului local. Cu bugetul construit în baza majorării tarifelor la bilete şi abonamente, cu 25%, respectiv 33%, directorul societăţii, Ion Popescu s-a trezit contrat de către democrat-liberali. „Banii din creşterea tarifului la transport se duc de fapt în majorarea salariilor celor din conducerea societăţii.. Au trecut în buget o creştere de 47% a salariilor conducerii”, a punctat consilierul Cosmin Constantinescu. Momentul a fost aplanat de intervenţia viceprimarului Matei care a propus amendamentul de limitare a salariilor directorilor de la societăţile controlate integral de Consiliul Local la nivelul salariului unui viceprimar. „Salariile directorilor de la ETA şi Pieţe Prest să fie limitate la nivelul salariului unui viceprimar, iar indemnizaţia pentru membrii Adunărilor Generale să nu depăşească indemnizaţia unui consilier local. Să văd acum cine se va opune!”, a rezolvat problema Gigi Matei. Spre surprinderea sa opoziţia nu a venit din partea consilierilor prezenţi în adunările generale ale celor două societăţi, ci din partea eminenţei cenuşii din Primărie, secretarul Toma Mihăescu.

„Nu semnez proiectul de hotărâre”

La aflarea veştii că i se va reduce stipendia primită în calitate de membru al Consiliului de Administraţie al SC ETA SA, secretarul Toma Mihăescu a sărit ca ars. „Nu este normal ce propuneţi dumneavoastră! Vă trebuie o expunere de motive ca să faceţi acest lucru. Ar trebui să amânaţi acest proiect pentru o şedinţă viitoare. Eu nu semnez proiectul de hotărâre de Consiliul Local”, a contrat personajul care deţine puterea dată de vizarea legalităţii hotărârilor de consiliul local. „Dumneavoastră nu aveţi dreptul să spuneţi nimic. Sunteţi incompatibil”, l-a repezit Matei pe secretar. „Toma Mihăescu este în postura de incompatibil de când a fost ales în Consiliul de Administraţie al SC ETA SA. Staţi liniştiţi că nu las lucrurile aşa”, a declarat viceprimarul Ion Matei la finalul şedinţei de consiliu. Limitarea salariilor în cele două societăţi a fost votată de reprezentanţii PSD-UNPR şi PPDD din CL Râmnicu Vâlcea. Conform consilierului PDL Cosmin Constantinescu, majorarea salarială prevăzută iniţial în bugeul ETA SA urma să ridice salariul lui Ion Popescu la aproape 7000 lei. Membrii Consiliului de Administraţie primesc 20% din salariul directorului general al societăţii.

Distribuie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.