28 total views

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel OPREA s-a deplasat în zonele afectate de inundaţii, respectiv în judeţul Vâlcea, localitatea Vaideeni.

Deplasarea a avut ca scop analiza situaţiei din teren, în vederea luării deciziilor adecvate pentru a veni în sprijinul populaţiei.

Viceprim-ministrul Gabriel OPREA a fost însoţit de ministrul apărării naţionale, domnul Mircea Duşa.

Din dispoziţia viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, peste 1.600 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, poliţişti, jandarmi – intervin, la această oră, cu peste 400 de mijloace tehnice, pentru salvarea persoanelor afectate de inundaţiile din cele 10 judeţe: Alba, Argeş, Caraş Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman şi Vâlcea.

De asemenea, trei elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., dotate cu dispozitive speciale de salvare, având la bord echipaje de salvatori acţionează în acest moment pentru evacuarea persoanelor din localităţile afectate de inundaţii din judeţele Gorj şi Vâlcea.

În funcţie de situaţia operativă numărul elicopterelor poate fi suplimentat, acestea urmând să fie direcţionate acolo unde sunt solicitări din partea autorităţilor locale.

Nu au fost înregistrate pierderi de vieţi omeneşti.

Totodată, prin dispoziţia vicepremierului Gabriel Oprea s-au luat toate măsurile pentru a se scoate de la Rezervele de Stat mai multe ajutoare pentru persoanele afectate de inundaţii, astfel: 3.200 kg conserve pateu, 4.860 kg conserve de carne, 24.300 litri de apă şi 200 de seturi cuprinzând pături, saltele, cearceafuri şi feţe de pernă.

Aceste ajutoare vor ajunge în regim de urgenţă în zonele afectate de inundaţii.

 

 

Distribuie

Un comentariu

  1. Doresc sa stiu adresa ministerului pe care o conduce. Sper ca nu este secret de serviciu. Astept raspunsul la intrebare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.