Loading

Valoarea facturii la energia electrică va scădea, în medie, cu 5%, din luna august, în urma amânării acordării de către stat a unui număr de certificate verzi pentru producătorii de energie regenerabilă, precum şi a scăderii cu 1,3% a preţului la energia electrică livrată consumatorilor finali.

“Este o medie care poate fi uşor mai mare, dar depinde şi de fluctuaţia pe bursă a preţului energiei. În orice caz 4% este sigur”, a precizat directorul Direcţiei de comunicare, cooperare şi relaţia cu Parlamentul din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Marius Vladu.

La rândul său, ministrul degelat pentru Energie, Constantin Niţă, declara, la jumătatea acestei luni, că valoarea facturilor la electricitate s-ar putea reduce cu 7-8% până la sfârşitul acestui an, ca urmare a modificării legii privind certificatele verzi.

“Deocamdată, reducerea va fi de 4,75%, aşa cum a comunicat ANRE, deşi părerea mea este că ar fi trebuit să fie undeva mai mult. Numărul mare de certificate verzi se va tranzacţiona în semestrul doi şi cred că, undeva spre sfârşitul anului, factura la curent va mai coborî. (…) Până la sfârşitul anului, reducerea ar trebui să ajungă undeva la 7-8% pe total”, a declarat Constantin Niţă, citat de Agerpres.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.