Loading

Consilierul economic Valery Mrochek de la Ambasada Republicii Belarus în România, la Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea.

Ieri, a avut loc Forumul economic România – Belarus, eveniment desfăşurat la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea – organizatorul acestui eveniment. La acest eveniment a participat şi Prefectul judeţului Vâlcea, Mircea Nadolu

Ambasada Republicii Belarus în România a fost reprezentată de domnul Valery Mrochek, consilier economic.
Evenimentul a fost organizat cu scopul de a informa firmele şi autorităţile administraţiei publice locale din judeţul Vâlcea despre economia Belarusului şi posibilităţile de cooperare economică.

Consilierul economic Valery Mrochek a prezentat câteva informaţii despre Belarus cu privire la teritoriu (207600 km pătraţi), populaţie (9.790.000 locuitori), diviziune administrativă (6 regiuni – Brest, Gomeli, Grodno, Minsk, Maghilov, Vitebsk, 118 raioane, 110 oraşe, 101 comune şi 24.022 localităţi rurale), limbă (belarusă şi rusă) etc.
Domnia sa a supus atenţiei celor prezenţi faptul că Belarus este o ţară orientată spre export, principalele grupe de produse fiind camioane, tractoare, frigidere, televizoare, ţesături din lână, textile etc. Privitor comerţului exterior, Republica Belarus are relaţii comerciale cu 150 de ţări, cifra de afaceri, în anul 2012, fiind de 92 miliarde dolari, cu 6% mai mult faţă de anul 2011.
Referitor la exportul din Belarus în România, acesta a cuprins, în special, produse petroliere, tractoare, îngrăşăminte, iar importul din România în Belarus a cuprins, în principal, antibiotice şi alte medicamente, plăci din PAL, autoturisme şi piese de schimb, anvelope, rulmenţi etc.
În continuarea punctelor cuprinse pe agenda întâlnirii, reprezentantul unei companii de succes a prezentat activitatea SC Estagroteh SRL al cărei obiect principal de activitate este importul şi comerţul cu ridicata al tractoarelor, combinelor, maşinilor agricole, dar şi asigurarea service-ului cu piese de schimb atât în perioada de garanţie, cât şi postgaranţie.
Încă din anul 2006 societatea a încheiat contracte de reprezentare pe teritoriul României cu producători de tractoare, combine şi utilaje agricole din Polonia, Cehia, Bulgaria, Belarus şi Turcia.
Cea mai mare dovadă a succesului acestei companii constă în faptul că cei peste 800 de clienţi au fost satisfăcuţi de calitatea produselor achiziţionate, dar şi de serviciile postachiziţie oferite.
În fiecare an, societatea îşi promovează produsele, participând, cu exponate proprii, la expoziţiile Internaţionale INDAGRA FARM şi ROMAGROTEC, dar şi la expoziţii din afara graniţelor României.
La întâlnire au fost prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice locale. În intervenţia sa, de promovare turistică a staţiunii, Primarul oraşului Băile Govora, domnul Mihai Mateescu, a prezentat câteva oportunităţi de investiţii şi a manifestat deschidere totală în ceea ce priveşte cooperarea, în special, în domeniul turismului.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.