Loading

• Oltchim a plecat cu ambele puncte din Rusia şi sâmbătă joacă totul pe cartea victoriei în capitala Ungariei • 250 de suporteri ai roş-albastrelor vor fi în tribune • Stanca a plecat de la Oltchim!

Dacă te luai după atmosfera din tribune, partida dintre Zvezda Zvenigorod şi Oltchim Râmnicu Vâlcea părea la debutul său una amicală. Câteva sute de suporteri, dintre care majoritatea copii, patru-cinci români rătăciţi prin tribunele cu o capacitate de 3000 de locuri, fără galerii, fără steaguri, fără confetti sau tobe. În teren, însă, tensiune maximă. Rusoaicele şi româncele îşi jucau ultima carte a calificării şi handbalistele ambelor formaţii ştiau că un eventual rezultat de egalitate avea să le califice fără emoţii pe celelalte două echipe ale grupei, Krim şi FTC Budapesta.

Victorie din orgoliu

Am sperat la 60 de minute fără emoţii, o echipă vâlceană care să se distanţeze încă din debut, să arate cine e şeful pe teren şi în final două puncte vitale în zestrea subţire a campioanei României. Rusoaicele s-au bazat ca de obicei pe explozia Postnovei şi a tras cu dinţii de un rezultat mare, chiar dacă pentru a mai spera la calificare aveau nevoie de un succes la cinci goluri avans. Măcinată de problemele interne din club, dar şi condamnată să câştige în drumul spre semifinale, Oltchim a început motivată meciul din Rusia, dar adversara a fost şi ea arţăgoasă (0-1 şi 3-1, min. 9). După un sfert de oră, tot Zvezda se afla la conducere, 5-4, în pofida paradelor excelente ale Silviei Navarro. Bulatovici a adus egalarea (min. 16, 5-5), dar Oltchim a continuat să rateze cu uşurinţă atacurile (9-6. min. 22). Au urmat şi momente mai bune de joc pentru vâlcence, 11-11 (min. 26), chiar dacă Bulatovici a fost ţinută “om la om” şi a reuşit greu să mai combine cu colegele sale. Stanca a readus avantajul, 11-12 (min. 28), dar Zvezda a ripostat categoric în doar un minut, 14-12. La pauză: 15-13. La reluare, tot gazdele au fost în prim-plan, 17-13 (min. 35), cea mai mare diferenţă de scor. Intrarea Paulei Ungureanu a adus noroc însă Oltchimului, care a redus la 17-16 (min. 40), poarta fiind “închisă” (5 intervenţii în primele 8 minute, 11 în total). În minutul 45, Zvezda avea avantaj de un gol, 19-18, Paula Ungureanu a apărat de la 7 metri, aducând un plus de moral echipei, care a egalat prin Bulatovici, 19-19. Ionela Stanca a marcat pe contraatac, pentru 20-21 (min. 50), Bulatovici a mărit la 20-22 (min. 52), speranţele revenind în tabăra campioanei României. Zvezda a intrat rapid la time-out. La reluare, Meiroşu a marcat pentru 20-23, Managarova a dus scorul la 20-24 (min. 55), iar din acel moment, Zvezda nu a mai putut întoarce soarta partidei, deşi a luptat până în ultima clipă. Oltchim a obţinut o victorie preţioasă, care îi măreşte zestrea de puncte în grupă la 4, la fel ca şi Krim Ljubljana. Zvezda rămâne cu 0 puncte.

Pentru Zvezda au jucat: Kalilina, Sidorova – Marennikova – 6, Postnova – 6, Uskova – 4, Vyakhireva – 3, Lobach – 2, Khavronina – 1, Lacrabere – 1, Chernova, Koroleva, Nikolic. Antrenor Zdravko Zvoko.

Pentru Oltchim: au evoluat: Ungureanu, Navarro – Bulatovic – 7, Managarova – 3, Nechita – 2, Stanca – 3, Farcău – 1, Meiroşu – 4, Manea – 3, Pineau, Brădeanu – 2, Barbosa – 1. Antrenor Jakob Vestergaard

La Budapesta se decide aproape totul

În runda viitoare, sâmbătă de la ora 17.00, într-o sală amplasată în apropiere de Budapesta, se joacă în mare parte calificarea în grupele semifinale. Unguroaicele au la dispoziţie două dintre cele trei variante finale: o victorie sau un rezultat de egalitate, caz în care sunt sigure de prezenţa în careul de aşi. Ba chiar şi o a treia, o înfrângere la limită dacă Oltchim nu înscrie mai mult de 23 de goluri. Pentru Oltchim rămâne numai victoria ca singură variantă. Dacă succesul vine, însă, la mai multe goluri diferenţă, atunci Vâlcea poate spera chiar la primul loc al clasamentului final. În plus, Oltchim poate să se considere calificată în penultimul act al competiţiei chiar înainte de a juca ultimul meci al grupei, de pe locul secund însă, dacă trece de vicecampioana Ungariei la minimum două goluri iaar FTC pierde pe terenul lui Zvezda, partidă care se va disputa cu o zi înainte de disputa Oltchim-Krim.

Stanca a plecat de la Oltchim!

Ionela Stanca nu va face deplasarea la Budapesta pentru meciul cu Ferencvaros, după ce i s-a reziliat contractul. “Acum am încheiat discuţiile telefonice cu jucătoarea, dar şi cu avocata ei şi pot anunţa că a avut loc rezilierea contractului. Stanca nu va face nici deplasarea de mâine la Budapesta, pentru meciul cu FTC. Îmi asum toate declaraţiile şi spun în felul următor în ceea ce o priveşte: toate acestea se întâmplă în condiţiile în care clubul a făcut pentru ea mai mult decît pentru orice jucătoare română, inclusiv plata pe perioada cât a fost însărcinată. Este prima româncă ce ne întoarce spatele, deşi a mîncat o pâine bună la noi timp de 6 ani. Dar cred că noi, clubul şi cu mine, sîntem de vină pentru tot, trebuia să ştiu că dacă o jucătoare trădează o dată, o va mai face şi a doua şi a treia oară. De aceea, atenţionez toate cluburile interesate de un contract cu ea: nu o interesează decît propria persoană şi nu ezită să trădeze”, a declarat Berbecaru

Grupa A

Rezultatele etapei IV-a:

Randers – Buducnost 20-20
Gyor – Larvik 30-24

Clasament

1. ETO Gyor      4    4     0     0     106-77     8
2. Larvik           4    2     0     2     87-91      4
3. Buducnost      4     1     1     2     79-89      3
4. Randers           4     0     1     3     79-94      1

Etapa a V-a

Randers – Larvik
Buducnost – ETO Gyor

Etapa a VI-a

Gyor – Randers
Larvik – Buducnost

Grupa B

Programul etapei a IV-a:

Zvezda – Oltchim 23-26
Krim – FTC Budapesta 31-25

Clasament

1. Krim      4    3     0     1     114-103      6
2. FTC      4     3     0     1     113-113      6
3. Oltchim      4    2    0     2     101-99      4
4. Zvezda      4     0     0     4     106-119      0

Etapa a V-a

FTC – Oltchim
Krim – Zvezda

Etapa a VI-a

Oltchim – Krim
Zvezda – FTC

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.