734 total views

…de data aceasta pe ceea ce trebuia deja realizat de CJ Vâlcea sau operatorul de salubrizare, de ani buni !!!

Un articol cu titlul „în atenția Gărzii de Mediu și Prefectura: Depozitul de la Fețeni”, publicat în data de 3 februarie a.c., de TdV, aducea în atenția autorităților pubice locale un fenomen existent și anume, Depozitul de gunoi de la Fețeni care activează din 10 ianuarie 2020 fără autorizație. Nu cunoșteam atunci motivele pentru care operatorul UAT Râmnicu Vâlcea – Serviciul Public de Administrare și Întreținere Străzi nu și-a reînnoit autorizația de mediu,

Menționam atunci că APM Râmnicu Vâlcea nu a uitat să publice autorizația, ci că aceasta nu exista pentru că cineva „a uitat” să facă demersurile necesare reînnoirii autorizației. Suspectam o „gândire” pentru depozitul Fețeni, că administrația ar urma să-și revizuiască autorizația când se va extinde, adică să fie în pachet și stația de sortare Tratare Mecanico-Biologică pe care Gutău vrea să o facă în aceeași locație, pentru a nu mai depinde de nimeni, așa cum de nenumărate ori a declarat.

Cu alte cuvinte, începând cu acest an 2020, Depozitul Fețeni nu mai îndeplinește condițiile de autorizare și nu mai poate funcționa nici măcar o oră până nu se reautorizează, cu toate astea funcționează și conducerea Gărzii de Mediu e oarbă. Concret, nicio mașină de gunoi nu mai poate descărca la acest depozit, obligatoriu, dn momentul când noi am sesizat lipsa autorizației. Garda de Mediu era OBLIGATĂ prin lege, tot de atunci, la sesizarea noastră, să închidă depozitul, pentru că orice activitate continuată în acest depozit este ilegală.

În urma celor publicate, TdV a rămas cu articolul publicat, autoritățile ignorând și de această dată constatările noastre și intrarea în legalitate.

Jurnalistul Adrian Pană intră pe fir și aduce în atenția opiniei publice date noi cu privire la incapacitatea autorităților de a construi legal componente publice care deservesc populația acestui oraș. Tot ceea ce întreprinde administrația Gutău nu se poate face, observăm pentru a nu știm câta oară, decât cu încălcarea legii. De fiecare dată se ard etape și legea este călcată în picioare de recidivistul Gutău.

TEXT PUBLICAT DE ADRIAN PANĂ

„Vâlceni, vi se pregătește ceva!!! Sunteți de acord să plătiți, încă o dată, ceea ce trebuia deja realizat de CJ Vâlcea sau operatorul de salubrizare, de ani buni?

Informație: Pe 11 ianuarie a.c. a expirat valabilitatea autorizației integrate de mediu nr. 57/11.01.2010, revizuită pe data de 11.05.2017, a Depozitului ecologic de deșeuri Municipale Feteni – Râmnicu Vâlcea, în prezent facilitatea fiind în curs de reautorizare (abia din 31 martie a.c.)! Depozitul este destinat strict deșeurilor sortate, conform SMID Vâlcea, pentru subzona 3 Râmnicu Vâlcea. Conform aceluiași SMID, județul Vâlcea avea obligația amenajării unor stații de sortare și tratare. Ulterior, prin amendamente succesive, generate de incapacitatea autorităților locale de a implementa un un proiect teoretic nu foarte complicat, obligația i-ar fi revenit operatorului de salubrizare. Cu toate acestea, CJ Vâlcea și Primăria Râmnicu Vâlcea se laudă acum că au găsit soluția (“temporară”) pentru deșeurile din întreg județul: deponia de la Fețeni! La ce dimensiuni a fost proiectată, în câțiva ani va depăși limitele de stocare. Mai mult! Acum se “coace” obținerea licenței pentru Piețe Prest și transformarea societății la care CL Râmnicu Vâlcea este acționar unic într-un mamut care să intre pe piața serviciilor de profil. N-ar fi neapărat o idee rea, dacă s-ar fi îndeplinit câteva condiții esențiale:
• Transparență a administrației locale conduse de pseudoecologiștii PSD-Gutău, acțiuni ample de conștientizare și dezbatere;
• Nefavorizarea unui operator, care inițial nu a îndeplinit criteriile elementare de eligibilitate, până la momentul oportun pentru preluarea de către entitatea pregătită politico-obscur din timp;
• Asigurări ferme și concrete pentru protejarea mediului și așa afectat cu amplasarea deponiei;
• Asigurări ferme și concrete că nu se urmărește crearea unei noi structuri destinate, pe de o parte, sifonării fondurilor imense asigurate de cetățenii – clienți captivi, iar pe de alta, angajării ciorchinelui de clienți politici, ori de familii;
• Multe, foarte multe altele.

Am tratat cu mare atenție și acest domeniu, dovadă stând zecile de articole semnate de-a lungul timpului. Doar câteva exemple:
http://valceainfo.ro/…/n-o-sa-ti-vina-sa-crezi-gutau-propu…/
http://valceainfo.ro/…/romprest-cere-gutau-executa-consili…/
http://saptamana.net/…/11577-dezastru-ecologic-si-risc-seve…
http://saptamana.net/…/11754-conducerea-sacomet-acuza-dur-r…

Bonus, tot pe teme de mediu:
http://saptamana.net/…/14305-la-caciulata-apele-uzate-sunt-…

https://www.timpuldevalcea.net/in-atentia-garzii-de-mediu-si-prefectura-depozitul-de-la-feteni-functioneaza-fara-autorizatie/ ”.

Adrian Pană promite o anchetă de proporții pe acest subiect, cu care va reveni în atenția opiniei publice în curând. Citiți-ne în continuare! Suntem singurii care ne mai ocupăm de subiectele adevărate din micul Râmnic furat de Gutău, bucată cu bucată.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.