Loading

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, a fost aleasă prin vot, vineri, 13 septembrie 2013, preşedinte al Asociaţiei Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO).

Alegerile pentru conducerea prestigioasei organizaţii a instituţiilor de management electoral din Europa au avut loc în cadrul Conferinţei anuale a ACEEEO care s-a desfăşurat în perioada 12-14 septembrie 2013la Varşovia, Polonia. De asemenea, în cadrul conferinţei ACEEEO s-a decis ca preşedintele Autorităţii Electorale Permanente să preia funcţia de vicepreşedinte al A-WEB (Association of the World Election Bodies), urmând astfel să reprezinte Europa în cadrul asociaţiei internaţionale a organismelor de management electoral. Reuniunea inaugurală a A-WEB va avea loc în data de 14 octombrie 2013 în Republica Coreea. Odată cu preluarea preşedinţiei ACEEEO de către doamna Ana Maria Pătru, Autoritatea Electorală Permanentă a fost aleasă să organizeze în România, în septembrie 2014, Adunarea Generală şi a 23-a Conferinţă anuală a ACEEEO.

„Având în vedere că anul viitor Autoritatea Electorală Permanentă sărbătoreşte 10 ani de activitate, iar România aniversează 25 de ani de la începutul unei noi ere democratice, am fi onoraţi să găzduim un eveniment atât de important”, a declarat preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, doamna Ana Maria Pătru, în discursul susţinut la Conferinţa ACEEEO.

Temele propuse de Autoritatea Electorală Permanentă pentru următoarea Conferinţă a organizaţiei – „Managementul electoral – Planificarea alegerilor generale” şi „Participarea femeilor la procesele electorale şi în viaţa publică” – au întrunit cel mai larg suport din partea membrilor ACEEEO.

Misiuneasa, potrivit Statutului de organizare şi funcţionare, „este să furnizeze un forumum-partizan, independent de guvernele naționale, în vederea schimbului de experienţă între funcționari şi experții electorali din întreaga Europă, ca să discute şi să ia măsuri pentru a promova alegerile libere și transparente,cu obiectivul de sprijinire a bunei guvernări și a democrației”.

 

 

 

Distribuie

Un comentariu

  1. Asa este can esti impinsa dela spate de greii PDL locali si nationali poti ajunge oriunde dintr-o simpla invatatoare ,ajungi pe cai mari,nici cu parjina la nas, nu-i mai ajunge nimeni -de o “doamana valoroasa”mai ales cand stai in pozitia capra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.