Loading

În prezent, la Casa Judeţeană de Pensii Vâlcea s-au înregistrat peste 8200 de cereri pentru biletele de tratament pentru anul 2013. Cele mai solicitate staţiuni de pensionarii din întreaga ţară, nu doar de cei din Vâlcea, sunt Călimăneşti, Olăneşti şi Baile Govora. În ordinea imediat următoare ca solicitare urmează Covasna, Herculane şi Felix.

“În general am reuşit să onorăm marea majoritate a cererilor, cu excepţia celor din sezonul estival şi mă refer aici la staţiunile după litoral, Eforie, Mamaia s.a.m.d.”, declară Gabriel Andreescu, directorul Casei Judeţene de Pensii Vâlcea.

Pensionarii care doresc să beneficieze de bilete de tratament trebuie să ştie că orice cerere tip care se găseşte la sediul CJP Vâlcea, trebuie să fie însoţită de o recomandare medicală de la medicul de familie, de ultimul cupon de pensie şi copia actului de identitate. Cererile sunt individuale, netransmisibile, deci, atenţie mare la cel care primeşte, semnează că ia biletul de tratament să nu-l înstrăineze pentru că riscă nici să nu mai meargă în staţiune şi să piardă şi banii.

Solicitanţii noştri au înţeles că instituţia care ne patronează, Casa Naţională de Pensii Publice, nu are contracte numai cu CNPP, au contracte şi cu diverse agenţii de turism sau pur şi simplu omul poate să vină şi pe cont propriu. Din cauza aceasta în perioada estivală iulie-august, nu am putut şi nu vom putea nicioadată să onorăm toate cererile, iar cei mai mulţi care au înţeles asta sunt pensionarii. Biletele sunt de tratament , iar tratamentul se poate face pe întreg parcursul anului, Călimăneşti-Căciulata, Govora sau Olăneşti având baza de tratament în interior şi poate să ningă să plouă, se pot face tratamentele fără nici o problemă, nu sunt bilete de odihnă ci de tratament, a dat asigurări, Andreescu.

“De anul 2014 e prea devreme să vorbim, pentru că înca nu s-au ţinut licitaţiile la CNPP. În 2013 au venit foarte târziu biletele, în aprilie, datorită unora care au făcut contestaţii şi cei de la CNPP, au fost nevoiţi să amâne distribuirea biletelor către CJP Vâlcea. În cursul anului 2012, că 2013 încă nu s-a încheiat Casa de Pensii Vâlcea, aşa cum este cu un judeţ mic a obţinut cele mai multe bilete de tratament de la Bucureşti”.

De aceste bilete poate beneficia cine doreşte, chiar dacă în momentul de faţă doar 2% sunt tineri. Dacă sunt salariaţi, în condiţiile acestea plătesc jumătate din preţul biletului, preţul fiind între 1600 – 1800 lei, plăteşte doar 800 respectiv 900 lei, cu condiţia să nu aibă salariul brut mai mare de 1223, iar dacă se depăşeşte, poate beneficia, dar plăteşte preţul biletului întreg, adică 1600 – 1800 lei, precizează directorul CJP Vâlcea, Gabriel Andreescu.
Directorul Casei Judeţene de Pensii, Gabriel Andreescu doreşte să informeze publicul cititor că biletele se ridică de către titular doar cu două excepţii – soţul pentru soţie şi invers şi pentru persoanele cu handicap, doar persoana care răspunde de aceasta.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.