Virgil Pîrvulescu a decis să candideze la alegerile parlamentare din 2024. O decizie pe care susține că a luat-o cu multă încredere și cu dorința de a aduce o schimbare în bine. El crede că vâlcenii merită un viitor mai bun, mai corect și mai sigur.
În acest context, Pîrvulescu, după o pauză de câteva luni, se adresează din nou vâlcenilor prin diferitele mijloace de comunicare pe care le are la îndemână. Primul mijloc de comunicare pe care acesta îl folosește este contul personal de Fb. Pe pagina sa, politicianul a început să se adreseze vâlcenilor cu fraza: „îndrăznesc să ridic o întrebare!” În ultima sa postare susține că un parlamentar care se respectă ar trebui să cunoască majoritatea problemelor cu care societatea se confruntă și să acționeze în consecință. Mai mult, consideră că are o carieră care îi dă dreptul să spună lucrurilor pe nume.
De data aceasta subiectul ales este – „Agricultura românească merită mai mult!”. Mai jos puteți citi cum pune Pîrvulescu problema agriculturii românești și ce propune pentru lipsa titlurilor de proprietate, aducând în discuție inclusiv situația succesiunilor de proprietăți care au devenit o sarcină aproape imposibilă.
„Câți dintre politicieni înțeleg cu adevărat problemele agriculturii românești? Puțini, prea puțini. Nu ne cere nimeni să reinventăm roata, dar putem măcar valorifica potențialul imens al agriculturii noastre deja existent. România a fost odată o țară care și-a plătit datoriile din exporturile de cereale. Știam să facem agricultură și eram mândri de asta. Dar, după 1990, prin aprobarea legii 18/1991 privind fondul funciar, s-a procedat la restituirea terenurilor către proprietari, dar fiind prost concepută a creat numeroase probleme.
Titlurile de proprietate au fost emise pe numele bunicilor și străbunicilor, proprietarii de dinainte de colectivizare. Între timp, viața i-a purtat pe români în toate colțurile lumii, iar succesiunile de proprietăți au devenit o sarcină aproape imposibilă. Cei rămași în țară nu pot beneficia de dreptul de proprietate, și nici de drepturile care derivă din folosirea acestor terenuri!
Știați că din bugetul Uniunii Europene se acordă subvenții pentru utilizarea terenurilor agricole, dar cei care le muncesc nu pot beneficia de acestea. De ce? Pentru că nu sunt proprietari și nici nu pot încheia contracte de arendă. E nevoie de o simplificare a procesului de transfer al proprietății terenurilor. De aceea, propun ca persoanele care utilizează sau muncesc pământul să poată întocmi documentația cadastrală, să-și înregistreze dreptul de folosință, iar dacă în termen de 5 ani niciun alt moștenitor nu revendică proprietatea, să devină automat proprietari.
Nu spun asta ca să dau bine în fața voastră, ci pentru că știu din proprie experiență. Familia mea deține o fermă agricolă unde lucrăm cot la cot 200 de hectare. Dar din păcate putem încheia contracte de arendă doar pentru 78 dintre hectare. Asta înseamnă că România a pierdut subvenții pentru 122 de hectare. După ce că suntem săraci, ne permitem să fim și naivi? Sunt aici să lupt pentru voi, cei care lucrați zi de zi pământul acestei țări. Împreună, după alegerile din 1 Decembrie putem face o schimbare reală!”