2,049 total views

Comunicat de presă | Drept la replică

USR Vâlcea condamnă recentul atac mincinos al ziaristului Crisu Popescu de la Gazeta Vâlceană și își rezervă dreptul de a-l da în judecată pentru calomnie

Uniunea Salvați România – filiala locală Râmnicu Vâlcea ia act cu stupefacție și îngrijorare de acuzațiile total nefondate apărute în Gazeta Vâlceană cu referire la rezultatele alegerilor interne din cadrul USR Râmnicu Vâlcea, care au avut loc în data de 5 iunie 2019. În cadrul Adunării Generale din acea zi, a fost aleasă prin vot noua conducere a filialei USR Râmnicu Vâlcea. Domnul Crisu Popescu, jurnalist la Gazeta Vâlceană, pretinde în articolul său, intitulat „Nicușor Dan recunoaște că s-au fraudat alegerile la USR Râmnicu Vâlcea”, că alegerile interne nu ar fi fost corecte. USR Râmnicu Vâlcea, împreună cu Nicușor Dan resping ferm această acuzație, considerând-o total nefondată, Filiala locală Râmnicu Vâlcea își rezervă inclusiv dreptul de a-l acționa în justiție pe domnul Crisu Popescu pentru calomnie și defăimare.

Acuzațiile mincinoase formulate de jurnalistul de la „Gazeta Vâlceană” au legătură cu emisiunea ,,Dosar de politician” difuzată de postul B1TV în data de 2 iulie 2019. Realizatorul acesteia, domnul Silviu Mănăstire, l-a avut invitat în platou pe Nicușor Dan, fondatorul USR. Domnul Crisu Popescu a preluat în mod vădit manipulatoriu un schimb de replici între realizatorul emisiunii și Nicușor Dan. Schimbul de replici se referea la o situație descrisă în termeni generici, iar nu la una reală, în locul cuvântului „Vâlcea” putând fi pus orice alt nume care să desemneze o unitate administrativ-teritorială.

Invităm opinia publică să vizioneze cu atenție materialul video din care jurnalistul de la Gazeta Vâlceană și-a extras acuzația și să tragă propriile concluzii: https://www.youtube.com/watch?time_continue=50&v=nWQiKDZnfXc. Din modul în care decurge schimbul de replici, nu reiese că situația pe care o prezintă domnul Silviu Mănăstire s-a întâmplat în mod real la Râmnicu Vâlcea. Mai mult decât atât, însuși Nicușor Dan a infirmat presupunerea domnului Crisu Popescu într-un dialog pe pagina de Facebook a jurnalistului vâlcean:

„Nu am afirmat niciodată ca s-au fraudat alegerile la USR Râmnicu Vâlcea. Interpretarea este absurdă și tendențioasă. Va rog sa revedeți înregistrarea emisiunii.”

Facem precizarea că alegerile interne din cadrul filialei locale USR Râmnicu Vâlcea au fost organizare potrivit statutului și reglementărilor interne. În cursa internă pentru desemnarea prin vot a președintelui filialei locale s-au înscris doi candidați, care au avut la dispoziție 10 zile pentru depunerea candidaturilor (18 mai 2019 – 29 mai 2019). De asemenea, merită menționat că la alegerile din data de 5 iunie 2019 NU au avut drept de vot membrii admiși începând cu data de 13 mai 2019. Toate aceste precizări, împreună cu mențiunile anterioare demonstrează faptul că acuzațiile jurnalistului vâlcean sunt nefondate, manipulatorii și împotriva oricărei deontologii profesionale.

În final, merită să aducem în atenția opiniei publice constatarea că, în urma câștigării alegerilor europarlamentare la Râmnicu Vâlcea de către Alianța 2020 USR PLUS, atacurile defăimătoare și lipsite de orice fundament real au devenit monedă curentă în presa locală vâlceană. Dorim să îi asigurăm pe membri și simpatizanții noștri, precum și pe electoratul care ne-a votat că nu ne vom lăsa intimidați de astfel de practici. Vom continua lupta pe care am început-o cu și mai multă determinare.

Romeo Odochian, Președinte, organizația locală USR Râmnicu Vâlcea

Andrei Gheorghiu, Președinte, organizația județeană USR Vâlcea

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.