198 total views

„Cine se aseamănă se adună”, spune un vechi proverb românesc. Consilierul personal al primarului municipiului Râmnicu Vâlcea și fost edil al Piteștiului, domnul Tudor Pendiuc, a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Sentința este definitivă și a fost pronunțată de magistrații Curții de Apel Pitești. Domnul Tudor Pendiuc a fost găsit vinovat în dosarul asfaltării drumului către vila fostei sale secretare.

Problemele de natură penală ale domnului Pendiuc nu l-au împiedicat pe actualul primar al Municipiului Râmnicu Vâlcea să îi ofere funcția de consilier personal, pe care o ocupă din 30 octombrie 2017.

Vocea cetățenilor spune însă altceva. Inițiativa „Fără penali în funcții publice”, semnată de peste 1 milion de români, dintre care 14.000 sunt vâlceni, arată foarte clar ce fel de oameni își doresc cetățenii României în instituțiile publice! Referendumul din 26 mai, validat de aproape 6,5 milioane de români, transmite același mesaj împotriva corupției și a modificării legilor justiției în favoarea infractorilor!

Așteptăm cu interes o reacție oficială din partea actualului edil al Râmnicului și explicații privitoare la modul în care domnul Tudor Pendiuc va continua (sau nu) colaborarea cu Primăria Râmnicului. În opinia noastră, o demisie de onoare din partea fostului edil al Piteștiului și scuze publice din partea domnului primar al Râmnicului sunt absolut obligatorii.

 

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.