Loading

Liberalii erau cât pe aci să-i dea lui Ion Cîlea un brânci pe scări şi să râdă cu tupeu la parterul/subsolul Consiliului Judeţean : “Ce faci moşule, te grăbeşti?”, când apăru de niciunde Frâncu, fomistul partidului, fără vreo strategie politică de le-a dat tot planul peste cap. Prins în schema conflictului de interese al baronilor locali din toată ţara, Ion Cîlea a devenit într-o singură zi, cel mai preţios bibelou pe care îl poartă pe braţe liberalii.
Din inamicul bugetolor publice ale primăriilor galbene sau galben-portocalii, Ion Cîlea a devenit brusc omul de discuţii, partenerul viabil al unui USL vâlcean care nu a fost niciodată funcţional. Cîlea poate dicta acum cum vrea, cu un primar liberal de reşedinţă de judeţ săltat pe nepusă masă de DNA şi cu un viceprimar care deţine controlul asupra fondurilor primăriei. Ioniţă a plecat câteva ore spre ICSI Rm Vâlcea pentru a reintra în circuitul electronului ce gravitează în jurul centrului de putere din primărie.
O cerinţă de partid, aşa cum a fost şi cea a deputatului Buican de a-şi afirma sincera speranţă că Frâncu se va autosuspenda din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale a PNL, altminteri…
Alegerile liberalilor s-au devansat. Decizia de joi seară a fost ca organizarea alegerilor pentru organizaţia municipală să aibă loc pe 12 mai, în loc de acest weekend. Pe 19 locuri se depuseseră 38 de candidaturi din fiecare tabără. Locul lui Frâncu nu era râvnit decât de el. Probabil că şi în viitor se va întrevedea acelaşi lucru ţinând cont de soarta ce îl aşteaptă pe bietul primar cu pohtă de şpagă.
În schimb, la Consiliul Judeţean, apele învolburate se liniştesc. Nimic despre conflictul de interese în care este prins până peste urechi Ion Cîlea. Semn clar că strigătul de victorie al liberalilor în perioada următoare va fi : “AM ÎNFRÂNC!”

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.