Loading

În majoritatea regiunilor ţării va ploua, urmând să se înregistreze, izolat, până la 35 de litri pe metru pătrat, iar la munte vor fi lapoviţă, ninsori şi rafele de vânt de peste 80 de kilometri pe oră, potrivit unei informări emise de ANM pentru intervalul miercuri, ora 10.00 – joi, ora 10.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) precizează că, în intervalul menţionat, va ploua temporar în cursul zilei de marţi, în special în sud-vestul, centrul şi nordul ţării, iar spre seară şi noaptea, cu precădere în est, sud-est şi în zona montană.
Cantităţile de apă vor depăşi local 15-20 de litri pe metru pătrat şi izolat 30-35 de litri pe metru pătrat, potrivit sursei citate.
La munte, în special în Carpaţii Meridionali şi Orientali, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va sufla tare pe creste, cu rafale de peste 80 km/h.
Meteorologii anticipează că intensificări ale vântului vor şi în celelalte zone, cu viteze ce vor depăşi 55-60 km/h.
BUCUREŞTI
Vremea se va menţine mult mai caldă decât în mod normal. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei şi în ultimele ore ale intervalului, iar în restul timpului nebulozitatea va fi accentuată şi temporar va ploua, spre seară şi în prima parte a nopţii Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura maximă va fi în jur de 23 de grade, iar cea minimă de 7 …9 grade.
JOI
Valorile termice vor marca o scădere accentuată şi în jumătatea de sud-est a teritoriului, astfel că la nivelul întregii ţări acestea se vor încadra în limite normale pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade în Maramureş şi în estul Transilvaniei şi 19 grade în extremitatea de sud-vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi pe arii restrânse ploi slabe, mai ales ziua, în nord şi nord-vest, iar dimineaţa izolat şi în centru. Lamunte, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, vor predomina precipitaţiile sub formă de ninsoare, iar vântul va continua să prezinte intensificări, mai ales pe crestele înalte, unde va sufla tare. Noaptea, vântul va slăbi treptat în intensitate. Temperaturile minime se vor situa între -1 şi 10 grade. În a doua parte a intervalului, izolat în zonele joase se va semnala ceaţă.

sursa/mediafax

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Raspunde la urmatoarea intrebare inainte de a posta * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.